Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Η προθεσμία και τα πρόστιμα για τα POS

Οι ελεγκτικές Αρχές, αναμένεται να προχωρήσουν σε ένα μπαράζ εξονυχιστικών και αιφνιδιαστικών ελέγχων

Στις 27 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την εγκατάσταση μηχανημάτων αποδοχής καρτών (POS) και με πρόστιμο 1,500 ευρώ κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπες 30.000 με 40.000 επιχειρήσεις.

Οι ελεγκτικές Αρχές, αναμένεται να προχωρήσουν σε ένα μπαράζ εξονυχιστικών και αιφνιδιαστικών ελέγχων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν προμηθευτεί POS οι επαγγελματίες που υποχρεούνται να το κάνουν. Στις επόμενες 19 ημέρες, 85 επαγγελματικές κατηγορίες, όπως υδραυλικοί, καταστήματα λιανικής πώλησης αγαθών και ενοικίασης οχημάτων, ιδιοκτήτες συνεργείων, ηλεκτρολόγοι, φαρμακεία, εστιατόρια, ταξιδιωτικά γραφεία, κάβες, κομμωτήρια, καταστήματα με καπνικά προϊόντα, φροντιστήρια, κλινικές, ιατρεία, καθώς επίσης αρχιτεκτονικά, λογιστικά και δικηγορικά γραφεία θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει POS.

Τις τελευταίες ημέρες, εξηγεί η εφημερίδα, παρατηρείται το αδιαχώρητο στις τράπεζες από επαγγελματίες που σπεύδουν να προμηθευτούν τα μηχανήματα και προσθέτει ότι περίπου 400.000 είναι οι επαγγελματίες που θα πρέπει να προμηθευτούν το POS, εν των οποίων σχεδόν 300.000 τα έχουν εγκαταστήσει ήδη στις επιχειρήσεις τους. Εκκρεμούν στις τράπεζες 65.000 με 70.000 αιτήσεις για προμήθεια POS. Καθημερινά υπολογίζεται ότι γίνονται περίπου 1.500 αιτήσεις. Το πρόστιμο είναι 1.500 ευρώ, ωστόσο εάν κάποιος το πληρώσει μέσα σε διάστημα ενός μήνα, θα καταβάλει 750 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News