Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Συνταγή: Γριβάδι a la menier με πουρέ σπανάκι, ντοματίνια και λάδι βασιλικού

Γριβάδι a la menier με πουρέ σπανάκι, ντοματίνια και λάδι βασιλικού

Μια εναλλακτική λύση με ψάρι του γλυκού νερού μαγειρεμένο με μια νέα νεροτερίστικη ματιά.

Τι χρειαζόμαστε:
250 γρ. γριβάδι
150 γρ. ζεματισμένο σπανάκι
1 μικρή πατάτα κομμένη σε καρεδάκια και βρασμένη
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο,
μαϊντανό,
μυρώνια,
καυκαλήθρες
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
3-4 ντοματίνια έτοιμα (ντοματίνια κονφί)
10-15 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
50-60 ml ελαιόλαδο για το λάδι βασιλικού α
λεύρι για το πανάρισμα
αλάτι
πιπέρι
λάδι ή βούτυρο για τηγάνισμα

Πώς το κάνουμε:
Σωτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε την πατάτα, το σπανάκι και στη συνέχεια τα μυρωδικά.
Καρυκεύουμε το μείγμα σπανάκι-πατάτα, μαγειρεύουμε για λίγο, το περνάμε από το μπλέντερ και κάνουμε ένα πουρέ. Διατηρούμε ζεστό.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα φύλλα βασιλικού και το λάδι και τα πολτοποιούμε καλά. Περνάμε από σήτα και κρατάμε το λάδι.
Τηγανίζουμε το γριβάδι, αλατοπιπερωμένο και παναρισμένο με αλεύρι.
Σερβίρουμε με τον πουρέ σπανάκι, τα ντοματίνια κονφί και περιχύνουμε με λάδι βασιλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News