Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Έτσι θα διαγράψετε μαζικά τις φωτογραφίες του iPhone

Το να διαγράφετε μία - μία όσες από αυτές δεν χρειάζεστε, φαντάζει άθλος

Ανήκετε στους χρήστες iPhone ή iPad με μεγάλη συλλογή φωτογραφιών την οποία επιθυμείτε να στερηθείτε, προκειμένου να απελευθερώσετε πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο;

Οι φωτογραφίες που συσσωρεύονται στις συσκευές iPhone από ταξίδια, εκδηλώσεις, σημαντικά γεγονότα κ.λ.π. είναι εκατοντάδες. Το να διαγράφετε μία - μία όσες από αυτές δεν χρειάζεστε, φαντάζει άθλος. Όμως η απελευθέρωση αποθηκευτικού χώρου πολλές φορές είναι αναγκαία και το πρώτο που σκεφτόμαστε (και καλά κάνουμε) για να διαγράψουμε, είναι οι φωτογραφίες.

Πώς διαγράφετε μεμονωμένες φωτογραφίες στη συσκευή iPhone
Θα ξεκινήσουμε από τα εύκολα προκειμένου να συμπεριλάβουμε όλες τις ενέργειες που μπορείτε να πραγματοποιήσετε. Για να διαγράψετε μία φωτογραφία, ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες, εντοπίστε τη φωτογραφία που επιθυμείτε να διαγράψετε και στη συνέχεια πατήστε το εικονίδιο του κάδου. Επιβεβαιώστε τη διαγραφή ώστε να μεταφερθεί στο φάκελο “Πρόσφατες διαγραφές”. Εκεί θα παραμείνει για 30 ημέρες και στη συνέχεια θα απομακρυνθεί από τη συσκευή σας.

Διαγράψτε φωτογραφίες από τις πρόσφατες διαγραφές
Εάν επιθυμείτε να αφαιρέσετε άμεσα εντελώς από τη συσκευή σας τη διαγραμμένη φωτογραφία χωρίς να μπορείτε να ανακαλέσετε στη συνέχεια τη διαγραφή, μεταβείτε στην ενότητα Φωτογραφίες > Άλμπουμ > Πρόσφατες διαγραφές και στη συνέχεια επιλέξτε και διαγράψτε για δεύτερη φορά τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Επιλογή πάνω δεξιά > αγγίξτε τη φωτογραφία > Διαγραφή.

Έχετε τη δυνατότητα να απομακρύνετε μαζικά όλες τις φωτογραφίες που εμφανίζονται στον φάκελο πρόσφατες διαγραφές. Αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο “Επιλογή” πάνω δεξιά και στη συνέχεια “Διαγραφή όλων”.

Μαζική διαγραφή φωτογραφιών από τη συσκευή σας iPhone
Για να διαγράψετε μαζικά ανεπιθύμητες φωτογραφίες (περισσότερες από μία ταυτόχρονα), αγγίξτε “Επιλογή” πάνω δεξιά στην ενότητα Φωτογραφίες, Αναμνήσεις ή Κοινόχρηστες, επιλέξτε τις φωτογραφίες που επιθυμείτε να διαγράψετε και στη συνέχεια αγγίξτε το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων.

Έχετε υπόψιν σας πως οι διαγραμμένες φωτογραφίες θα μεταφερθούν στο φάκελο “Πρόσφατες διαγραφές” και θα παραμείνουν εκεί για 30 ημέρες, εκτός κι αν προχωρήσετε στην πλήρη αφαίρεση από τη συσκευή, όπως σας υποδείξαμε παραπάνω. Για να σας κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη, μπορείτε να επιλέξετε “γειτονικές” φωτογραφίες αγγίζοντας μία από αυτές και σύροντας το δάχτυλό σας προς τα πάνω ή προς τα κάτω στη συλλογή σας.

Διαγραφή ενός άλμπουμ στη συσκευής iPhone
Για να διαγράψετε ολόκληρα άλμπουμ θα πρέπει να μεταβείτε στην εφαρμογή Φωτογραφίες > Άλμπουμ > Επεξεργασία και στη συνέχεια να αγγίξετε το κόκκινο εικονίδιο διαγραφής που θα εμφανιστεί. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως με την ενέργεια αυτή θα απαλλαγείτε μόνο από το άλμπουμ αλλά όχι και από τις φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες θα είναι διαθέσιμες στην ενότητα “Βιβλιοθήκη φωτογραφιών” της εφαρμογής. Σημειώστε δε, πως δεν μπορείτε να διαγράψετε όλα τα άλμπουμ. Η Apple έχει κλειδωμένα τα “Αγαπημένα”, “Video”, “Selfies”, Στιγμιότυπα και πολλά ακόμη.

Διαγραφή φωτογραφιών κάνοντας χρήση του υπολογιστή σας Mac
Όλοι οι υπολογιστές Mac κρύβουν μία πολύτιμη λειτουργία για να διαγράψετε μαζικά φωτογραφίες από τη συσκευή σας iPhone. H εφαρμογή “Καταγραφή εικόνων” είναι ένα απλό αλλά πολύ χρήσιμο πρόγραμμα το οποίο θα σας επιτρέψει να διαγράψετε πολύ γρήγορα ανεπιθύμητες φωτογραφίες από τη συσκευή σας iPhone.

Ανοίξτε την εφαρμογή και βεβαιωθείτε πως η συσκευή σας έχει αναγνωρίσει τον υπολογιστή ως αξιόπιστο (εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μήνυμα στην οθόνη του iPhone). Μόλις επιβεβαιώσετε πως εμπιστεύεστε τη σύνδεση με τον υπολογιστή, θα εμφανιστούν οι φωτογραφίες σας εντός της εφαρμογής.

Για να διαγράψετε όλες τις φωτογραφίες μαζικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση Cmd+A ή να τις επιλέξετε με το ποντίκι. Αγγίξτε το εικονίδιο “Διαγραφή” δίπλα στο εικονικό πλήκτρο “Εισαγωγή”. Τέλος επιβεβαιώστε τη διαγραφή.

Διαγραφή φωτογραφιών κάνοντας χρήση ενός Windows PC
Εάν έχετε συνδέσει τη συσκευή σας στον υπολογιστή, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αναζητήστε τον φάκελο DCIM στη συσκευή σας iPhone μέσα από την εξερεύνηση των Windows κι επιλέξτε τις φωτογραφίες που επιθυμείτε να διαγράψετε. (Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση CTRL + A για να επιλέξετε μαζικά τις φωτογραφίες σας και να τις διαγράψετε κάνοντας δεξί κλικ ή SHIFT + DEL .

Οι κύριες ενέργειες που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να διαγράψετε μαζικά φωτογραφίες σας αναλύθηκαν παραπάνω. Εάν υπάρχουν απορίες, μπορείτε να μας τις γνωστοποιήσετε στα σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News