Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Διαμαρτυρία της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου προς τον ΕΛΓΑ

Διαμαρτυρία της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου προς τις Ελληνικές Γεωργικές Ασφαλίσεις (ΕΛ.Γ.Α.)

Έγγραφη διαμαρτυρία προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού των Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) Θεοφάνη Κουρεμπέ, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο Υποκατάστημα ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας και στους Βουλευτές της Πέλλας, για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην έκδοση, αποστολή και πληρωμή των αποζημιώσεων των αγροτών του Δήμου Σκύδρας για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους το έτος 2016, απέστειλε μ΄επιστολή της, ως συνέχεια ανάλογων προηγουμένων διαμαρτυριών και επισημάνσεων, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Το πλήρες κείμενο του εγγράφου (αρ.πρ.9506/4-7-2017) έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση και την ενόχληση των αγροτών της περιοχής μας και όλων μας για την πρωτοφανή καθυστέρηση που υπάρχει στην κοινοποίηση των πορισμάτων ακόμη από τις ζημιές του έτους 2016 και συνεπακόλουθα στην πληρωμή των αποζημιώσεων αυτών.

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζουν οι αγρότες της περιοχής μας καταβάλλουν ένα αξιοσέβαστο ποσό για την ασφάλιση της παραγωγής τους, έτσι ώστε να έχουν κάποιο εισόδημα έγκαιρα, σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Επίσης, ήδη, υποβάλλουν δηλώσεις ζημίας που αφορούν τη νέα καλλιεργητική περίοδο και καταβάλλουν τέλη εκτίμησης, χωρίς να έχουν αποζημιωθεί για περσινές ζημιές, με αποτέλεσμα να διαβιώνουν σε δυσμενείς από κάθε περίπτωση συνθήκες. Οι αγρότες του Δήμου Σκύδρας εξαντλήθηκαν οικονομικά, ψυχολογικά, κοινωνικά. Νιώθουν ότι έχουν αφεθεί στη μοίρα και στην τύχη τους. Όταν αναμένουν την αποστολή των πορισμάτων του έτους 2016, με πόση αισιοδοξία μπορούν να καλλιεργούν τους αγρούς τους, να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία και στην τόνωση της εθνικής οικονομίας…

Θεωρούμε ότι ο τόπος μας αξίζει την πρέπουσα αντιμετώπιση και στήριξη.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, τις δύσκολες στιγμές των αγροτικών οικογενειών, παρακαλούμε, όπως ολοκληρωθεί άμεσα η κοινοποίηση των πορισμάτων που αφορούν ζημιές έτους 2016 και όλων των ζημιών, καθώς επίσης και η πληρωμή αυτών, διότι οι αγρότες περιμένουν τις αποζημιώσεις για να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα έξοδά τους την τόσο δύσκολη αυτή περίοδο από κάθε άποψη.

Σε κάθε περίπτωση ο οργανισμός των ΕΛ.Γ.Α. θα πρέπει να ανταποκρίνεται με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα στη στήριξη των συμφερόντων των ασφαλισμένων – παραγωγών.

Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειές σας για την επίλυση του σοβαρότατου θέματός μας,

Με εκτίμηση
Η Δήμαρχος Σκύδρας
Κατερίνα Ιγνατιάδου

1 σχόλιο:

  1. μπραβο στην Δημαρχο τησ Σκυδρας και ελπιζω κατι αναλογο να εχει κανει και ο ΔΗΜΑΡΧΟς Αριδαιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News