Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

«Στις πηγές της Καρατζόβας», από τα Χάλκινα Ηχοχρώματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα Χάλκινα Ηχοχρώματα, είναι μια παρέα νέων μουσικών που, με μεράκι και αγάπη για την παραδοσιακή μουσική και τον χορό, δημιούργησαν το 2006 μια ορχήστρα χάλκινων πνευστών στο Βαρικό Φλώρινας

Κυκλοφόρησε η νέα δουλειά των "Χάλκινων Ηχοχρωμάτων" με τίτλο "Στις πηγές της Καρατζόβας".

"Οργανικοί σκοποί από την ξεχωριστή ομορφιά και γοητεία της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Αλμωπίας Καϊμακτσαλάν, με συγγενικούς αυτοσχεδιασμούς, καλύπτοντας έτσι την απουσία τραγουδιού, που αναδεικνύουν το χρώμα και τον παλμό του τόπου καθώς και τον ψυχισμό των ανθρώπων του, που ενεργοποιούν την συλλογική μνήμη, ώστε να μη χάσουμε τα ίχνη των προγόνων μας".

Η ηχογράφηση και το mastering έγιναν στο "Live Studio" της Πτολεμαΐδας και το ολόφρεσκο cd περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
. 

Η ΜΠΑΝΤΑ

Τα Χάλκινα Ηχοχρώματα, είναι μια παρέα νέων μουσικών που, με μεράκι και αγάπη για την παραδοσιακή μουσική και τον χορό, δημιούργησαν το 2006 μια ορχήστρα χάλκινων πνευστών στο Βαρικό Φλώρινας.

Από την δημιουργία της έως και σήμερα μελετούν, καταγράφουν και ερμηνεύουν με προσήλωση στην παραδοσιακή μορφή την μουσική παράδοση της Μακεδονίας.

Η ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει διάφορες εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, τηλεοπτικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ καθώς και ταινίες.

Eνδεικτικά: Συμμετοχή στην ταινία «Ψυχή Βαθιά» του Παντελή Βούλγαρη, Συνεργασία με Νίκο Κυπουργό για ντοκιμαντέρ σχετικά με το αλλόγλωσσο τραγούδι , συναυλία στο Φεστιβάλ Balkans Beyond Borders, Παραδοσιακό έθιμο «Ραγκουτσάρια» Καστοριάς, Παραδοσιακό καρναβάλι των Γρεβενών γνωστό ως «Ανακατοσάρια», εισηγήσεις σε χορευτικά σεμινάριά στο Μιλάνο και στη Βαρκελώνη, συμμετοχή στις εκπομπές «Ο τόπος και το τραγούδι του» (ΕΡΤ3) και «Κυριακή στο χωριό» (ΕΡΤ3), συναυλία στο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Προμαχιώτικα Νέα

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στα παιδιά. Μακάρι να αποτελέσουν τέτοιες προσπάθειες το έναυσμα κάποιων, έστω και ελάχιστων, νέων να ασχοληθούν με την παραδοσιακή μουσική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News