Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Τριχόπτωση: Σε ποιες περιπτώσεις θεωρείται φυσιολογική

Δείτε πότε η τριχόπτωση θεωρείται φυσιολογική και μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα και απλά

Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες χάνουν καθημερινά έως και 100 τρίχες, οπότε ως ένα βαθμό η απώλεια των μαλλιών θεωρείται φυσιολογική.

Πέρα από τα ίδια τα γονίδιά μας, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το ρυθμό απώλειας των τριχών ή μπορεί να συμβάλουν σε μια κρίση τριχόπτωσης.

Δείτε πότε η τριχόπτωση θεωρείται φυσιολογική και μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα και απλά:


1. Κακή κατάσταση της υγείας

Τα μαλλιά είναι ευαίσθητα σε μεταβολές στη λειτουργία των εσωτερικών συστημάτων του οργανισμού κι έτσι είναι φυσιολογικό να χάνουμε περισσότερες τρίχες όταν αντιμετωπίζουμε, για παράδειγμα, ένα κρυολόγημα ή μια γρίπη. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ο οργανισμός μας καταπονείται από το υπερβολικό στρες ή δεν λαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται μέσω της διατροφής. Η κρίση τριχόπτωσης μπορεί να εκδηλωθεί 6-12 εβδομάδες μετά από την ίωση ή την περίοδο αυξημένου στρες, γι' αυτό και πολλές φορές δεν εντοπίζουμε αμέσως την αιτία του προβλήματος. Η σωστή διαχείριση του στρες, η ισορροπημένη διατροφή και η λήψη της κατάλληλης αγωγής σε περίπτωση ασθένειας βοηθούν ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία στον οργανισμό και να επανέλθουν τα μαλλιά στην πρότερή τους κατάσταση.

2. Αυστηρή δίαιτα

Τα κύτταρα των μαλλιών δεν λαμβάνουν άμεσα τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουμε από τη διατροφή μας, καθώς δεν θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή μας. Έτσι, όταν υπάρχει σημαντική έλλειψη θρεπτικών συστατικών λόγω αυστηρής δίαιτας, τα μαλλιά στερούνται τα συστατικά που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή και δυνατά (κυρίως σίδηρο και πρωτεΐνες). Πρέπει αρχικά να εξασφαλίζουμε ότι ο οργανισμός μας γενικότερα –και όχι μόνο τα μαλλιά μας– λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, είτε μέσω της διατροφής μας είτε σε μορφή συμπληρώματος.

3. Εγκυμοσύνη

Αρκετές γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα τριχόπτωσης λίγους μήνες αφού γεννήσουν. Αυτό συμβαίνει λόγω της μείωσης στα επίπεδα των οιστρογόνων μετά τον τοκετό. Στην περίπτωση αυτή η τριχόπτωση είναι προσωρινή, οπότε δεν απαιτείται συνήθως η λήψη ειδικών μέτρων.

---
Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News