Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

"Λαδωμένα" μαλλιά; Τέσσερις λύσεις για να απαλλαγείτε εγγυημένα

Δείτε αναλυτικά

Σε κανέναν δεν αρέσουν τα μαλλιά που είναι λαδωμένα, κάνουν το χτένισμα να φαίνεται πρόχειρο και δίνουν την εντύπωση ότι έχετε μέρες να λουστείτε.

Είτε ανήκετε σε εκείνους που έχουν γενετική προδιάθεση για λιπαρά/λαδωμένα μαλλιά, είτε επιθυμείτε να μάθετε πώς μπορείτε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας φρέσκα για αρκετές μέρες, δείτε μερικούς έξυπνους και απλούς τρόπους για να το πετύχετε:


Μην λούζεστε πιο συχνά από ό,τι χρειάζεται: Κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας, η επιδερμίδα της κεφαλής παράγει έλαια για να αναπληρώσει εκείνα που χάθηκαν στο πλύσιμο. Αν λούζεστε πολύ συχνά, θα υποχρεώσετε το δέρμα σας να αυξήσει ακόμα περισσότερο την παραγωγή των φυσικών του ελαίων και θα χειροτερέψετε την κατάσταση.

Μην βάζετε κοντίσιονερ στην ρίζα της τρίχας: Προσπαθήστε να βάζετε το κοντίσιονερ μόνο στα 3/4 της τρίχας και όχι στην ρίζα. Έτσι, τα μαλλιά θα απορροφήσουν όλο το προϊόν που χρειάζονται για να δείχνουν λαμπερά και υγιή, και ταυτόχρονα δεν θα "πνίξετε" με περιττό υλικό τις ρίζες.

Πάντα να ξεβγάζετε καλά το σαμπουάν: Μην βιάζεστε. Αφιερώστε τουλάχιστον ένα λεπτό για να ξεπλύνετε το σαμπουάν/κοντίσιονερ από τα μαλλιά σας. Επίσης, εφόσον μπορείτε, περιορίστε το καυτό νερό στο λούσιμο και το ξέβγαλμα, αφού η μεγάλη θερμοκρασία προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη έκκριση ελαίων από τους αδένες του δέρματος στο κεφάλι σας.

Μην αγγίζετε διαρκώς με τα χέρια σας: Είναι για τους περισσότερους ένα κακό συνήθειο. Ακουμπάμε διαρκώς τα μαλλιά μας με τα χέρια μας χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ωστόσο, όσο πιο πολύ τα αγγίζετε, τόσο περισσότερο περισσότερο "ενθαρρύνετε" την παραγωγή ελαίων από την επιδερμίδα.

Πηγή: www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News