Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Τσίπρας για Άγκυρα: Αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει

Οι κ. Τσίπρας και Βούτσιτς υπέγραψαν διμερείς συμφωνίες σε πεδία όπως η στρατιωτική εκπαίδευση και ο τουρισμός

Μήνυμα στην Άγκυρα απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις τουρκικές απειλές για τις γεωτρήσεις της Λευκωσίας στην κυπριακή ΑΟΖ. «Αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά την κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ο ίδιος και ο σέρβος πρόεδρος συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει ρεαλιστική προσέγγιση από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ στο ζήτημα της ονομασίας, κάνοντας λόγο για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση με ένα όνομα έναντι όλων (erga omnes). «Θα δουλέψουμε το επόμενο διάστημα εντατικά για την αποκατάσταση της σταθερότητας στην ΠΓΔΜ» είπε.

Οι κ. Τσίπρας και Βούτσιτς υπέγραψαν διμερείς συμφωνίες σε πεδία όπως η στρατιωτική εκπαίδευση και ο τουρισμός, ενώ συμφωνήθηκε επίσης η εγγύτερη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς ασφάλειας και αντιμετώπισης των δικτύων trafficking.

«Συμφωνήσαμε ότι ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός και για τις δύο χώρες. Υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας… Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των τουριστικών ροών μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας» επισήμανε ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ενεργειακή συνδεσιμότητα την οποία χαρακτήρισε καίρια για την οικονομική ανάπτυξη των χωρών μας.

«Υπογραμμίσαμε τη σημασία σεβασμού του διεθνούς δικαίου και αντιμετώπισης των φαινομένων εθνικισμού και μισαλλοδοξίας» επισήμανε ακόμα ο πρωθυπουργός, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα αταλάντευτος υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προοπτικής της Σερβίας.

«Θέλουμε ως χώρα να παίξουμε το ρόλο της γέφυρας μεταξύ Σερβίας – ΕΕ» σημείωσε ο κ. Τσίπρας. «Στηρίζουμε σταθερά τις συνομιλίες Βελιγραδίου – Πρίστινας, Η θέση μας για το Κόσοβο είναι σταθερή» διευκρίνισε. Οι διαφορές στα Βαλκάνια, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, χρειάζονται να λύνονται μέσω του διαλόγου και βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News