Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Εισαγγελείς: Επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία Πολάκης και Παπαγγελόπουλος

Όλη η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Σκληρή απάντηση στους αναπληρωτές υπουργούς, Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Υγείας, Παύλο Πολάκη για τις δηλώσεις του, δίνει με ανακοίνωση της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

"Οι αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και όταν προέρχονται από φορείς εξουσίας που είναι ταγμένοι να υπηρετούν και να προστατεύουν την Δημοκρατία, συνιστούν φαινόμενο λυπηρό και επικίνδυνο για αυτήν" επισημαίνουν οι εισαγγελείς στην ανακοίνωση τους. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν πως οι Έλληνες εισαγγελείς τηρούν απαρέγκλιτα το Σύνταγμα, εκτελώντας όπως οφείλουν τα καθήκοντα τους.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπαγγελόπουλος από το βήμα της Βουλής υποστήριξε πως στα εξοπλιστικά υπήρξε περίοδος που οι μίζες έπεφταν βροχή και κάποιοι δικαστές έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν. Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης, για πολλοστή φορά, επιτέθηκε με έμμετρη ανάρτηση του στο Facebook για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας που έκρινε αντισυνταγματικούς τους αναδρομικούς φορο-ελέγχους.

Όλη η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης στην Βουλή, στις 5.7.2017 και την «κριτική» που άσκησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας σε αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας, επισημαίνει τα εξής:

Η Δικαιοσύνη συνιστά τον τρίτο και πλέον αξιόπιστο πυλώνα της Δημοκρατίας. Από την θέση σε ισχύ του Συντάγματος, οι λειτουργοί της ασκούν υπεύθυνα και μέσα στα συνταγματικά πλαίσια τα καθήκοντά τους, μεταξύ των οποίων είναι και ο έλεγχος, μέσω των δικαστικών αποφάσεων, της εκτελεστικής εξουσίας, προς όφελος του Ελληνικού λαού. Κατά συνέπεια, οι αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και όταν προέρχονται από φορείς εξουσίας που είναι ταγμένοι να υπηρετούν και να προστατεύουν την Δημοκρατία, συνιστούν φαινόμενο λυπηρό και επικίνδυνο για αυτήν.

Η Ε.Ε.Ε. καλεί όποιον γνωρίζει συγκεκριμένες ενέργειες δικαστικών λειτουργών που αντιβαίνουν στα καθήκοντά τους, να απευθυνθεί άμεσα στα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης, αντί να αναφέρει ως γεγονότα, πραγματικές ή προσχηματικές υποψίες του, προκαλώντας απαράδεκτη γενίκευση που αμφισβητεί τη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία αυτών και βλάπτει ευθέως το θεσμό της δικαιοσύνης.

Καλούμε τους συναδέλφους μας εισαγγελικούς λειτουργούς να αδιαφορήσουν για τις ανοίκειες δηλώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα από διάφορους λειτουργούς της εκτελεστικής εξουσίας και να συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους, επιδεικνύοντας το σθένος και το ήθος που αρμόζει στους Έλληνες Εισαγγελείς.

Η Ε.Ε.Ε., συναισθανόμενη την ευθύνη που έχει απέναντι στους Έλληνες πολίτες, δηλώνει ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς εκτελούν, όπως οφείλουν τα καθήκοντά τους, τηρώντας απαρέγκλιτα το Σύνταγμα και τους νόμους και θα συνεχίσουν να το πράττουν, όπως έχουν υποχρέωση απέναντι στον Ελληνικό λαό, τηρώντας τον όρκο τους.

2 σχόλια:

  1. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ(ΠΟΛΑΚΗΣ) ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ(ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοιτάξτε που φτάσαμε! Να αμφισβητείται ακόμα και η Δικαιοσύνη.Σε τι ακόμα να ελπίζουμε. Πλήρη απογοήτευση! Ελλάδα ΜΑΣ πεθαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News