Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Θρίλερ δίχως τέλος - Οι "κωδικοί" αναγνώρισης των δραστών

Όλα δείχνουν ότι οι απαγωγείς είναι έμπειροι και δείχνουν σα να το έχουν ξαναζήσει

"Η επικοινωνία με τους απαγωγείς παραμένει ζωντανή και παρά τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις πιστεύουμε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο για την απελευθέρωση του ομήρου". Με αυτά τα λόγια κορυφαίο στέλεχος της ελληνικής αστυνομίας δίνει τις εξελίξεις στην απαγωγή του Μιλάχη Λεμπιδάκη, που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα μιας και πρόκειται για την πιο μακροχρόνια απαγωγή στα χρονικά.

Το ίδιο στέλεχος επιβεβαιώνει την γνησιότητα των μηνυμάτων που δέχεται η οικογένεια και συγκεκριμένα ο αδελφός του Κρητικού επιχειρηματία. Και αυτό προκύπτει από το γεγονός πως από το πρώτο SMS είχαν συμφωνήσει συγκεκριμένους "κωδικούς" με τους απαγωγείς ώστε η οικογένεια να είναι σίγουρη ότι μιλάει μαζί τους. Οι απαγωγείς, βέβαια, μετά από κάθε αποστολή SMS καταστρέφουν το κινητό από όπου το έστειλαν και η επόμενη επικοινωνία τους γίνεται με νέο κινητό "μιας χρήσης".

Όλα δείχνουν ότι οι απαγωγείς είναι έμπειροι και δείχνουν σα να το έχουν ξαναζήσει. Κινούνται πολύ προσεκτικά ενώ το σχέδιο τους μοιάζει να είναι αποτέλεσμα πολλών μηνών. Εντυπωσιακός είναι και ο τρόπος που διαχειρίζονται τους κανόνες διαπραγμάτευσης που ακολουθεί η οικογένεια βάσει των οδηγιών των ειδικών της αστυνομίας.

Σύμφωνα με έμπειρους αστυνομικούς, οι απαγωγείς επιλέγουν πολύ προσεκτικά τα θύματα τους ενώ η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη έχει εξελιχθεί σε θρίλερ λόγω του χρηματικού χάσματος που έχουν απαγωγείς και οικογένεια, μιας και οι πρώτοι ζητούν περιπου 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι συγγενείς έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν λίγοτερα από 10 εκατομμύρια ευρώ.

"Η απαγωγή ενός ατόμου δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μία επιχείρηση. Και όπως όλες οι επιχειρήσεις απαιτεί καλή προετοιμασία. Τα θύματα δεν αποτελούν τυχαία επιλογή. Επιλέγονται γιατί το ρίσκο των δραστών είναι χαμηλό. Η οικογένεια βιώνει την πιο δύσκολη και σκοτεινή περίοδο της ζωής της που θέλει να ξεχάσει όταν αυτή τελειώσει" τονίζει ο υποστράτηγος ε.α. Ανδρέας Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση σε απαγωγές που σόκαραν την κοινή γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News