Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Μουζάλας: Σταματάμε τα συσσίτια, θα δίνουμε μετρητά στους πρόσφυγες

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία μήπως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «προβεί σε άστοχες ενέργειες»

Στο σχέδιο της κυβέρνησης να αντικαταστήσει τα συσσίτια προς τους πρόσφυγες με μετρητά αναφέρθηκε εκ νέου σε συνέντευξή του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μουζάλας είπε: «Εδώ και τέσσερις μήνες προχωράμε στο νέο μας σχεδιασμό, ο οποίος έχει δύο ποιοτικά χαρακτηριστικά, που προκαλούν τεράστιες αλλαγές και διευκολύνουν την ένταξη. Το ένα είναι ότι σταματάμε το συσσίτιο και δίνουμε στους ανθρώπους μετρητά και το δεύτερο ότι περνάμε από τα camp στα διαμερίσματα».

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία μήπως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «προβεί σε άστοχες ενέργειες» και αφαιρέσει κονδύλια και προσωπικό από την Ελλάδα προκειμένου να υποστηρίξει την Ιταλία στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

O κ. Μουζάλας είπε ότι μια τέτοια ενέργεια θα ήταν «εγκληματικό λάθος» και υπάρχει ο κίνδυνος «να καταστρέψουμε ό,τι καλό κάναμε στο δρόμο του Αιγαίου χωρίς να κλείσουμε το δρόμο της Λιβύης».

Σημείωσε ότι μπορεί η κατάσταση στην Ελλάδα να καλυτερεύει στη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε σε μια κανονικότητα».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε, επίσης στα υπό κατάρτιση προγράμματα ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, με καταγραφή των δεξιοτήτων τους, εκπαίδευση και έμφαση στην εργασία σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς της χώρας.

Επίσης, περιγράφει τη μετάβαση της υγειονομικής περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών στα νησιά από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στο κράτος και ανακοινώνει επίσημα τη μεταφορά των υπηρεσιών του υπουργείου στο κτίριο Κεράνη και τη δημιουργία συμβουλίου που θα χαράσσει στρατηγικές με τη συμμετοχή εκπροσώπων άλλων υπουργείων.

Επιπλέον, κάνει λόγο για αύξηση του αριθμού των οικογενειακών επανενώσεων στη Γερμανία, ζητάει τη διεύρυνση του προγράμματος μετεγκατάστασης για τους Αφγανούς και όλα τα ασυνόδευτα παιδιά, ενώ διαψεύδει τις καταγγελίες ΜΚΟ για πίεση από την πλευρά της Ευρώπης ώστε να περιοριστούν τα κριτήρια ευαλωτότητας για τους αιτούντες άσυλο.

Τέλος, δηλώνει την αντίθεσή του στις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων, ενώ αναφερόμενος στη Μόρια τονίζει «είναι σαφές ότι είμαστε αντίθετοι στην αστυνομική βία χωρίς λόγο», ωστόσο αναρωτιέται αν τα συγκεκριμένα επεισόδια θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν χωρίς καταστολή. «Χρειάζεται και η καταστολή με απόλυτα νόμιμο τρόπο και χωρίς καταχρήσεις» τόνισε.

2 σχόλια:

  1. Μπράβο μάγκες Πάρτε τα από εμάς δωστε τα στους πρόσφυγες και τα σπίτια μας και τα χωράφια μας και ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΥΖΑΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News