Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Συνταγή: Σούπα κόκκινης κολοκύθας με θυμάρι και μέλι

Σούπα κόκκινης κολοκύθας με θυμάρι και μέλι

Διαβάστε λεπτομέρειες:

Υλικά:

1 μέτρια κολοκύθα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
250 γρ. πατάτες
1 κόκκινο κρεμμύδι
5-10 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 λίτρα ζωμός κότας
50 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Κόβουμε και ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα σε χοντρά κομμάτια και την τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Στο ίδιο ταψί ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, το βούτυρο σε κομμάτια, το θυμάρι και το μέλι, αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε με τα χέρια όλα τα υλικά.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Στη συνέχεια αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα την ψημένη κολοκύθα με τον ζωμό κότας και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου και στο τέλος "δένουμε" με την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο βούτυρο.

Πριν σερβίρουμε χτυπάμε στο μίξερ την σούπα να γίνει κρέμα, την περνάμε από μια σίτα και είναι έτοιμο.

Μπορούμε να την σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι ακόμα και με τραγανιστά κρουτόν αρωματισμένα με μυρωδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News