Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Γιατί δεν πρέπει να κάνετε τατουάζ το καλοκαίρι!

Aπαγορεύεται η επαφή με την άμμο και το θαλασσινό νερό τουλάχιστον για δύο εβδομάδες αφού γίνει το τατουάζ

Πολλοί αποφασίζουν να κάνουν ένα τατουάζ κατά τους ανοιξιάτικους ή καλοκαιρινούς μήνες, όταν αρχίζουν να φορούν κοντομάνικα και σορτσάκια και κάνουν τις πρώτες εξορμήσεις στις παραλίες.

Στην πραγματικότητα, όμως, η άνοιξη και ειδικά το καλοκαίρι είναι οι χειρότερες εποχές για να κάνει κάποιος τατουάζ.

Αρχικά, ο ήλιος είναι "εχθρός" του τατουάζ, καθώς ορισμένα μελάνια ξεθωριάζουν πιο εύκολα όταν εκτίθενται στην υπεριώδη ακτινοβολία. Καθώς δεν μπορούμε να βάλουμε αντηλιακό επάνω σε ένα φρέσκο τατουάζ, η φθορά είναι ακόμη πιο πιθανή. Μην ξεχνάτε ότι το δέρμα έρχεται σε επαφή με την υπεριώδη ακτινοβολία όταν περπατάμε, βρισκόμαστε στο αυτοκίνητο ή οπουδήποτε αλλού, όχι μόνο όταν πηγαίνουμε για μπάνιο.


Επίσης, απαγορεύεται η επαφή με την άμμο και το θαλασσινό νερό τουλάχιστον για δύο εβδομάδες αφού γίνει το τατουάζ. Ένα καινούργιο τατουάζ είναι μια ανοιχτή πληγή στο δέρμα, οπότε είναι πολύ εύκολο να μολυνθεί από τους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στην παραλία και στη θάλασσα. Τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες είναι λοιπόν πιο εύκολο να προστατεύσουμε το τατουάζ.

---
Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News