Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Νέα σημαντική διάκριση για την Βάσω Ρουμελή και το ποίημα «Σεβντάς στο καμβά»

Είναι το ένατο (9ο) στην σειρά βραβείο το οποίο έλαβε σε διάστημα 2 χρόνων

Μία νέα διάκριση απέσπασε η Βάσω Ρουμελή. Συγκεκριμένα, κέρδισε το Γ' βραβείο στον 6ο Παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό Αμφικτυονίας Ελληνισμού με ελεύθερο θέμα και κλασική δομή ρεφρέν-κουπλέ.

Το βραβευμένο ποίημα έχει τίτλο «Σεβντάς στο καμβά» και είναι μέσα στα πέντε (5) καλύτερα που θα μελοποιηθούν από γνωστούς συνθέτες. Τα ποιήματα όλων των συμμετεχόντων εκδόθηκαν σε ένα καλαίσθητο τόμο που θα αποσταλεί στον απόδημο Ελληνισμό σε βιβλιοθήκες της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Είναι το ένατο (9ο) στην σειρά βραβείο το οποίο έλαβε σε διάστημα 2 χρόνων.

Τα άλλα οκτώ (8) είναι τα εξής:


1) Α’ Βραβείο, στον Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Τέχνης και Πολιτισμού «ΚΕΛΑΙΝΩ 2016», με θέμα «Στα στενά της ανέχειας» και τίτλο «Στην οδό Ευρώπης»

2) Β’ Βραβείο του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό 2016 για την Επιστροφή των γλυπτών και μαρμάρων του Παρθενώνα με θέμα: «Γλυπτών Παλιννόστησις» και τίτλο «Τα μάρμαρα αυτά ανήκουν στην χώρα μου»

3) Β’ βραβείο του Περιοδικού Πρεσπαπιέ και Καλλιτεχνίου Αχαρνών για τον 1ο Διαγωνισμό 2015, με θέμα «το άλλο Αιγαίο» και τίτλο «Η αυγή στο Αιγαίο έχει χρώμα μαύρο»

4) Γ’ Βραβείο UNESCO στον 1ο Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό 2016 με θέμα: «Μια ωδή στον Διονύσιο Σολωμό» και τίτλο «Σε γνωρίζω Αθάνατε Πατέρα»

5) Έπαινος στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης «ΒΡΑΥΡΩΝΙΑ 2016» της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Αρτέμιδος- Σπάτων

6) Διάκριση στο διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑ 2017 της Διεθνής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και καλλιτεχνών, Διεθνής Ακαδημία Γραμμάτων και τεχνών «Θεά Αθήνα», με το ποίημα "Θα σε κοινωνήσω λευτεριά".

7) Έπαινος στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Φωτογραφίας του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου με θέμα: “Θάλασσες...”. και τίτλο «Απολογία στα κύματα»

8) Έπαινος στον Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Τέχνης και Πολιτισμού «ΚΕΛΑΙΝΩ 2015», με θέμα «Μάνα, στους δύσκολους καιρούς απανεμιά» και τίτλο «Λιμάνι μάνα μου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News