Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Ετοιμαστείτε! Νέο κύμα καύσωνα την ερχόμενη εβδομάδα

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Μετά τον... εφιάλτη του περασμένου Σαββατοκύριακου, αυτό το διήμερο οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας θα απολάυσουν τα μελτέμια, που δίνουν ανάσες δροσιάς. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ, καθώς έρχεται ένα νέο κύμα καύσωνα.

Όπως επισημαίνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Αντώνης Λάλος.

"Από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουμε ένα μικρό διάλλειμα στους βοριάδες για μία ή δύο μέρες και η θερμοκρασία πιθανόν να αγγίξει τους 39 μέχρι και 40 βαθμούς Κελσίου και έπειτα πάλι θα επιστρέψουμε στους 33 μέχρι 35 βαθμούς".

Ο κ. Λάλος διευκρινίζει ότι πρόκειται για εντελώς φυσιολογική και αναμενόμενη θερμοκρασία κατά τους θερινούς μήνες, "ειδικά τον Ιούλιο που είναι ο πιο θερμός μήνας του χρόνου. Είναι εντελώς φυσιολογικό να έχουμε 38, 39 ή και 40 βαθμούς για ένα διήμερο στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας".

Όσο για τις μεταπτώσεις της θερμοκρασίας, ο κ. Λάλος εξηγεί ότι αυτό οφείλεται στα μελτέμια και τους βοριάδες που κρατούν χαμηλά τη θερμοκρασία. "Προηγήθηκε μια ψυχρή αέρια μάζα από τα Βαλκάνια που δεν μας επηρέασε, αλλά και ο μηχανισμός των ετησίων ανέμων".

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος ενημερώνει, μέσω ανάρτησής του στο facebook, πως "από την Κυριακή θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία στα επίπεδα των 37-38°C και τοπικά 39°C στα ηπειρωτικά τμήματα. Οι τιμές αυτές είναι καθ'όλα φυσιολογικές ειδικά για το 1ο δεκαήμερο του Ιουλίου. Τη Δευτέρα η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Την Τρίτη όμως, θα υπάρξει νέα άνοδος της θερμοκρασίας και έτσι, ενώ μέχρι εχθές φαινόταν ότι ο καύσωνας θα μας επηρεάσει από την Τετάρτη, τα προγνωστικά μοντέλα τον φέρνουν λίγο πιο νωρίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News