Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Άφησαν τους κουκουλοφόρους να σπάσουν όλη την Ερμού και τώρα τους ψάχνουν από βίντεο

Κατόπιν εορτής, στην αστυνομία μελετούν το βιντεοληπτικό υλικό

Οι καταγγελίες των καταστηματαρχών της οδού Ερμού για ολιγωρία της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Δευτέρας φαίνεται να επιβεβαιώνονται.

Κατόπιν εορτής, στην αστυνομία μελετούν το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας κατεστραμμένων καταστημάτων, σε μια προσπάθεια ταυτοποίησης των ταραξιών. Υπενθυμίζεται πως οι καταστηματάρχες «φώναζαν» ότι η αστυνομία είχε ρόλο παρατηρητή στο ντελίριο των βανδαλισμών από 200 άτομα και ουσιαστικά επέτρεψε στους κουκουλοφόρους να διαλύσουν τα καταστήματα.

Τώρα, από τη λεωφόρο Κατεχάκη στελέχη του υπουργείου μιλούν για κακή εκτίμηση και πως κάποιοι αξιωματικοί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και... ανυπαρξία συλλήψεων.

Τι απαντούν οι αστυνομικοί
Από την πλευρά τους, οι αξιωματικοί επικεφαλής των μέτρων υπερασπίζονται την απόφαση διακριτικής αστυνομικής παρουσίας, υποστηρίζοντας ότι σε περίπτωση που οι «διαμαρτυρόμενοι» κουκουλοφόροι έκαναν πορεία περιστοιχιζόμενοι από αστυνομικές δυνάμεις, αυτό θα αποτελούσε αφορμή για πρόκληση εκτενέστερων επεισοδίων και μεγαλύτερης διάρκειας.

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News