Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Πρόωρη εκσπερμάτιση: Αίτια και αντιμετώπιση

Τι προκαλεί την πρόωρη εκσπερμάτιση

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι η ανεξέλεγκτη εκσπερμάτιση του άνδρα είτε πριν, είτε αμέσως μετά τη διείσδυση κατά τη σεξουαλική επαφή, με ελάχιστη σεξουαλική διέγερση και πριν ο ίδιος το επιθυμεί.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια μη ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία τόσο για τον ίδιο τον άντρα, όσο και για τη γυναίκα. Αυτό μπορεί να αυξήσει το άγχος που μπορεί να συμβάλλει στο πρόβλημα εξ' αρχής. Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι μια από τις πιο κοινές μορφές της ανδρικής σεξουαλικής δυσλειτουργίας και επηρεάζει πάρα πολλούς άνδρες σε κάποιο σημείο στη ζωή τους.

Τι προκαλεί την πρόωρη εκσπερμάτιση

Οι περισσότερες περιπτώσεις της πρόωρης εκσπερμάτισης δεν έχουν σαφή αιτία. Με τη σεξουαλική εμπειρία και την ηλικία, οι άνδρες συχνά μαθαίνουν να καθυστερούν τον οργασμό. Η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να συμβεί με μία νέα σεξουαλική σύντροφο, σε συγκεκριμένες σεξουαλικές καταστάσεις, ή αν έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία εκσπερμάτιση ή σεξουαλική επαφή.

Ψυχολογικοί παράγοντες, όπως το αυξημένο άγχος, ή η κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη εκσπερμάτιση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό είναι κάτι που μπορεί να σχετίζεται με μια ιατρική αιτία όπως ορμονικά προβλήματα, τραυματισμό ή κάποια παρενέργεια ορισμένων φαρμάκων.

Πώς αντιμετωπίζεται

Σε πολλές περιπτώσεις, η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι παροδική και περνάει από μόνη της με την πάροδο του χρόνου χωρίς την ανάγκη ιατρικής θεραπείας. Διάφορες τεχνικές χαλάρωσης ή μέθοδοι απόσπασης της προσοχής μπορεί να σας βοηθήσουν να καθυστερήσετε την εκσπερμάτιση. Για ορισμένους άνδρες, το να κόψουν ή να μειώσουν αρκετά την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού μπορεί να βελτιώσει την ικανότητά τους να ελέγχουν την εκσπερμάτιση.

Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν τη χρήση ειδικού προφυλακτικού που όχι μόνο μειώνει την αίσθηση της επαφής στο πέος αλλά περιέχει και ουσίες που καθυστερούν την εκσπερμάτιση.

Επίσης η συμβουλευτική θεραπεία ως ζευγάρι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους που σχετίζεται με την πρόωρη εκσπερμάτιση.

Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που οι γιατροί συνταγογραφούν αντικαταθλιπτικά φάρμακα για τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτισης. Αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιούνται, επειδή μία από τις παρενέργειές τους είναι η αναστολή/καθυστέρηση του οργασμού.

Υπάρχουν, επίσης, κρέμες, τζελ και σπρέι που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό. Ουσίες όπως η λιδοκαΐνη, όταν εφαρμόζονται στο πέος πριν την σεξουαλική επαφή, μειώνουν την αίσθηση της σεξουαλικής επαφής ("μουδιάζουν" το πέος) και καθυστερούν την εκσπερμάτιση.

---
Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News