Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών: 46 φωτιές σε ένα 24ωρο

Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο

Σαράντα έξι δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα από ώρα τις 6:00 χτες έως τις 6:00 σήμερα το πρωί, σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο. Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες σοβαρότερες πυρκαγιές, έχει ως εξής:

- Όλες οι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στη Ζάκυνθο έχουν οριοθετηθεί περιμετρικά και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα.
- Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13/7/2017 στην περιοχή Λευκίμμη Αλεξανδρούπολης δεν έχει ενεργό μέτωπο ενώ οι διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.
- Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13/7/2017 στην περιοχή Ζευγολατιό Κορίνθου έχει οριοθετηθεί περιμετρικά χωρίς ενεργό μέτωπο και αντιμετωπίζεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όσον αφορά τη σημερινή ημέρα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) υπάρχει για όλους τους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, αλλά και για τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης, Λάρισας, Μαγνησίας, Δωδεκανήσου, καθώς και στα νησιά του Β. Αιγαίου.

Από τη Γενική Γραμματεία Πολίτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα, απευθύνεται έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, οι πολίτες καλούνται να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 και να απομακρύνονται έγκαιρα, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News