Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Προκλήσεις στο Αιγαίο: 37 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, δύο εκ των αεροσκαφών ήταν οπλισμένα

Συνεχίστηκαν οι προκλήσεις των Τούρκων χθες (13/7), αφού τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 37 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Οι συγκεκριμένες παραβιάσεις σημειώθηκαν στο βορειοανατολικό, το κεντρικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, δύο εκ των αεροσκαφών ήταν οπλισμένα. Μάλιστα, σημειώθηκε και μια εικονική αερομαχία.

Ένας σχηματισμός αποτελούμενος από δύο μαχητικά F-16, καθώς και δύο μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 προέβησαν σε τέσσερις παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε 37 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου (17 και 17 από τα 2 CN-235 και 3 από τον σχηματισμό).

Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από μαχητικά της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News