Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Έργο ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία της Αλμωπίας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Θεοδώρα Τζάκρη: Έργο ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία της Αλμωπίας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση ενός σημαντικού έργου για την Αλμωπία.

Πρόκειται για τις παρεμβάσεις για τη διατήρηση της διοχετευτικότητας και συντήρησης των αντιπλημμυρικών έργων των υδατορεμάτων της Αλμωπίας για τα έτη 2018-2019. Με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση αναβαθμών των αντιπλημμυρικών έργων στους ποταμούς Μογλένιτσα και Ασπροπόταμο, τη συντήρηση των αναχωμάτων, την αποκατάσταση των συρματοκιβωτίων που προστατεύουν τις όχθες και τον καθαρισμό σε όλο το μήκος της κοίτης των ποταμών.


Στόχος του έργου είναι η αποτροπή πλημμυρών και καταστροφών στις καλλιέργειες, καθώς και η προστασία των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου Αλμωπίας. Το έργο θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια και αναμένεται να ενισχύσει το βαθμό πολιτικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελέτης για τη σύνδεση του Αρχαιολογικού Χώρου Πέλλας με την Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας ύψους 100.000 ευρώ και η μελέτη ρουφράκτη στο υδατόρεμα Πορόι Αριδαίας ύψους 500.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News