Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

«Ευχαριστούμε κυρία Χριστίνα! Ευχαριστούμε κυρία μας!»

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Δεν υπάρχει ενήλικας που να μη θυμάται την πρώτη του δασκάλα στο δημοτικό. Και είναι πραγματικά τυχεροί, εκείνοι που έχουν συνδυάσει το πρόσωπο της με όμορφες αναμνήσεις. Για τα μικρά παιδιά που αφήνουν το νηπιαγωγείο, η πρώτη δασκάλα του δημοτικού είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό πρόσωπο.

Είναι εκείνη που θα διδάξει την άλφα βήτα και θα χτίσει τις βάσεις της μάθησης της γλώσσας και των μαθηματικών. Που θα θέσει τα πρώτα όρια εκτός σπιτιού, που θα κάνει ένα παιδί να αγαπήσει ή να μισήσει το σχολείο.

Μια τέτοια δασκάλα είχαν την τύχη να έχουν τα παιδιά μου. Στον αγιασμό της πρώτης δημοτικού μάθαμε πως θα τους αναλάβει η κυρία Χριστίνα. Μία δασκάλα χαμογελαστή και προσεγγίσιμη, διορατική και ευρηματική αφού προσπαθούσε με την χρήση σύγχρονων πολυμέσων διδασκαλίας να κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για μάθηση. Οργανωτική, δραστήρια, υπεύθυνη, χωρίς διαχωρισμούς με όλα τα παιδιά της τάξης.

Πήρε τα παιδιά μας πρωτάκια, άβγαλτα και ουσιαστικά αμαθή και τα έκανε να αγαπήσουν την αντιγραφή, την ανάγνωση και τα μαθηματικά (μέχρι και κλίση ρημάτων στο τώρα και το χθες μάθανε). Δεν είναι όμως μόνο όσα τους έμαθε.

Δεν είναι ότι ως εκπαιδευτικός έκανε εξαιρετική δουλειά και ήξερε να βάζει όρια. Είναι ότι τους έμαθε να αγαπιούνται μεταξύ τους, να αγαπούν το σχολείο και να πηγαίνουν με χαρά, να δουλεύουν σε ομάδες, να είναι ενωμένοι, να νοιάζονται, να σκέφτονται, να ακούνε, να ζητάνε συγνώμη.

Είναι, όπως έλεγε ο Αντώνης και ο Γιάννης η «μαμά» της τάξης . Αυστηρή εκεί που έπρεπε, έβαζε όρια και τα τηρούσε. Τα λόγια της νόμος. «Το είπε η κυρία» και εκεί τέλειωνε κάθε διαπραγμάτευση. Ήξερε πως να συμμαζέψει 21 ατίθασα μυαλά, σούπερ ομιλητικά, παραπονεμένα. ‘Ήξερε να ενθαρρύνει, να επιβραβεύει, να ξεκλειδώνει τις δεξιότητες του κάθε παιδιού.

Σήμερα μάθανε τα παιδιά ότι δεν θα τους έχει του χρόνου η κυρία Χριστίνα.

Επειδή πολλές φορές ξεχνάμε να λέμε ευχαριστώ.

Επειδή η μεγαλύτερη ανταμοιβή ενός δασκάλου είναι η αναγνώριση της προσπάθειας του από τους γονείς..

Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας.

Αβραμίδου Σοφία
Κώστας Καρράς

Ευχαριστούμε κυρία Χριστίνα.
Ευχαριστούμε κυρία μας… ♥
Αντώνης - Γιάννης

10 σχόλια:

  1. συγχαρητήρια στους γονείς για τον ενδιαφέρον που δείχνουν στα παιδιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η καλυτερη δασκαλα που μπορουσαν να ειχαν τα παιδια μας...Ευχαριστουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστουμε κυρια Χριστινα.Σε θελουμε και του χρονου.Καλο καλοκαιρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ΄ ευχαριστούμε από καρδιάς. Μακάρι να σε έχουμε και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα παιδια δεν ειναι μονο δοχεια που τα γρμιζεις με γνωσεις ειναι σπιρτα που πρεπει να τα αναψεις..Αυτο η κυρια Χριστινα το πετυχε.Ο θεος νατη εχει καλα γιατι τετοιοι δασκαλοι ειναι απαραιτητοι στις μερες μας.Συγχαρητηρια κ.Χριστινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δάσκαλοι σαν την κ. ΧΡΙΣΤΊΝΑ σπανίζουν στις μέρες μας.Αποτέλεσματικη μέθοδος διδασκαλίας με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, ενδιαφέρον για τις ιδιαίτεροτητες και ικανότητες του κάθε παιδιού αλλά και ιδιαίτερα υγιές κλίμα μέσα στην αίθουσα.Αυτά τα χαρακτηριστικα είχα την τύχη να τα παρατηρήσω από κοντά και αποτελούν την συνταγή της επιτυχίας της κ.Χριστίνας.Καλο καλοκαίρι με την ευχή να σας έχουμε και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν την γνωριζω τηδασκαλα αλλα αυτο το κειμενο με συγκινησε σαν γονιο.Ενα κειμενο παραδειγμα για ολους τους γονεις και τους εκπαιδευτικους.Ανοιχτοι διαυλοι επικοινωνιας και συνεργασιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αποτελεσματική μέθοδος διδασκαλίας φάνηκε όταν τα παιδιά μας ερχόταν στο σπίτι και είχαν κατακτήσει τη νέα γνώση χωρίς να δουλεύουμε εμείς μαζί τους φωτοτυπίες. Η κυρία Χριστινα προσάρμοσε τη διδασκαλία της με τέτοιο τρόπο που τα παιδιά μάθαιναν μέσα από το παιχνίδι. Εξαιρετικό ήταν και το πολύ δύσκολο πρόγραμμα για τα συναισθήματα που δούλεψαν στην τάξη. Ευχαριστούμε από καρδιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητηρια κυρια Χριστινα.Ευχαριστουμε απο καρδιας τοσο εσας οσο και τον κ.Προκοπιδη Νικο για τη συνεργασια.Σας θελουμε και στη β ταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News