Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Τζανακόπουλος: «Για όλα φταίει η ΝΔ»

«Η βασική κατεύθυνση μέσα στην οποία έχει επιλέξει να κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της Δεξιάς», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε πως για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια του briefing των πολιτικών συντακτών, ισχυρίστηκε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια που έχουν πνίξει την Ελλάδα, για την υπόθεση του Noor 1, ακόμα και για την απόφαση των ένστολων αστυνομικών να κάνουν εκδήλωση στα Εξάρχεια.

«Η βασική κατεύθυνση μέσα στην οποία έχει επιλέξει να κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της Δεξιάς», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Πρόκληση κοινωνικής έντασης για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις για δήθεν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και επιχείρηση να δημιουργηθεί αίσθηση ανασφάλειας και συγκρούσεων στους πολίτες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «η στρατηγική της έντασης με προβοκατόρικες ενέργειες και προπαγάνδα άνευ ορίων, με τελευταίο παράδειγμα τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι η βία στην Ελλάδα προέρχεται δήθεν από την Αριστερά, δηλώσεις που ξεπλένουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, δεν είναι απλώς προβληματική. Είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη».

Συμπλήρωσε, δε, ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει, παρά τις δυσκολίες, τη μεγάλη προσπάθεια να επαναφέρει την εμπιστοσύνη και την κανονικότητα στην ελληνική πολιτεία, να βάλει τέλος στις πρακτικές της διαφθοράς και της παρανομίας, να εγγυηθεί τη νομιμότητα και την ασφάλεια όλων των πολιτών.

Για απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ και τα σκουπίδια

«Πρώτο επεισόδιο της νέας αντιπολιτευτικής γραμμής της ΝΔ είναι η στάση της στο θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα. Η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, μετά από εντολές της ίδιας της ηγεσίας της ΝΔ, άλλαξε την πάγια θέση της στο ΔΣ της ΠΟΕ ΟΤΑ. Η απεργία στοχεύει πια στην πρόκληση πολιτικού κόστους, με κύρια θύματα τους πολίτες, τη δημόσια υγεία και τους ίδιους τους συμβασιούχους. Η απεργία εξυπηρετεί πια τα σχέδια της ΝΔ και όλων εκείνων που επιδιώκουν την παράδοση του χώρου της καθαριότητας στους ιδώτες εργολάβους. Δεν θα επιτρέψουμε τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, ούτε και την παράδοση μιας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Για την υπόθεση του Noor 1

«Δεύτερο επεισόδιο της νέας αντιπολιτευτικής γραμμής της ΝΔ είναι φυσικά η στάση που τηρεί στο θέμα των ερευνών για την υπόθεση του Noor 1», συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος. «Επαναλαμβάνουν κατηγορίες από συγκεκριμένα ΜΜΕ που χρησιμοποιούν προδήλως παράνομες μεθόδους και παραπέμπουν σε παρακρατικές πρακτικές. Δημοσιεύουν παρανόμως αποκτηθείσες συνομιλίες, που -σημειωτέον- δεν αποδεικνύουν τίποτα, και ανακαλύπτουν δήθεν σκευωρίες. Πρόκειται φυσικά περί γελοίων ισχυρισμών που η ΝΔ υιοθετεί υποπίπτοντας σε μέγιστο πολιτικό και θεσμικό ατόπημα. Η ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τέτοιους ισχυρισμούς το μόνο που επιτυγχάνει είναι να δηλητηριάσει την πολιτική αντιπαράθεση. Έτσι δυσχεραίνεται το έργο της διαλεύκανσης της μεγαλύτερης υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών στην Ευρώπη. Είναι βέβαιο ότι η ελληνική Δικαιοσύνη και οι ελληνικές Αρχές απερίσπαστες θα προχωρήσουν για την πλήρη και οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης», ανέφερε.

Για την εκδήλωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια

«Αύριο προγραμματίζεται από συνδικαλιστική οργάνωση των αστυνομικών η διενέργεια εκδήλωσης στην πλατεία Εξαρχείων, με τη σαφή στήριξη της ΝΔ. Η επιλογή αυτή είναι προφανές ότι σκοπεύει να δημιουργήσει όρους έντασης μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Δουλειά της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι να δημιουργεί βεντέτες με πολιτικούς χώρους, αλλά να διασφαλίζει την τήρηση των νόμων και την ασφάλεια των πολιτών», είπε.

Και πρόσθεσε ότι «τα επεισόδια σκιαγραφούν τη βασική κατεύθυνση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θυμίζει τις πο σκοτεινές περιόδους της Δεξιάς: Πρώτον, πρόκληση κοινωνικής έντασης για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. Δεύτερον, προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις για δήθεν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Και τρίτον, επιχείρηση να δημιουργήσει αίσθηση ανασφάλειας και συγκρούσεων».

«Πρόκειται για στρατηγική έντασης με προβοκατόρικες ενέργειες και προπαγάνδα άνευ ορίων. Τελευταίο παράδειγμα οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι η βία στην Ελλάδα προέρχεται από την Αριστερά. Δηλώσεις που ξεπλένουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής είναι ανιστόρητες και επικίνδυνες», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

1 σχόλιο:

  1. Η ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ, ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News