Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Αφαιρεί την υπηκοότητα από τον Γκιουλέν κι άλλους φυγόδικους η Τουρκία

Συνολικά 130 Τούρκοι που καταζητούνται στη χώρα τους, αλλά βρίσκονται στο εξωτερικό θα χάσουν την υπηκοότητά τους

Την τουρκική υπηκοότητα από 130 φυγόδικους πρόκειται να αφαιρέσει άμεσα η κυβέρνηση της Άγκυρας. Μεταξύ αυτών και ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του προηγούμενου Ιουλίου, και φιλοκούρδων βουλευτών.

Συνολικά 130 Τούρκοι που καταζητούνται στη χώρα τους, αλλά βρίσκονται στο εξωτερικό θα χάσουν την υπηκοότητά τους, αν δεν επιστρέψουν σε διάστημα τριών μηνών στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Μεταξύ των 130 αυτών προσώπων, τα ονόματα των οποίων δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα του Κράτους, είναι ο Γκιουλέν, όπως και δύο βουλευτές του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, η Τουγκμπά Χεζέρ Εζτούρκ και ο Φαϊσάλ Σαριγιλντίζ.

Αν αυτά τα πρόσωπα «δεν επιστρέψουν στην Τουρκία τους επόμενους τρεις μήνες (…) θα ανακοινωθεί ότι έχουν χάσει την τουρκική υπηκοότητα, βάσει των διαταγμάτων» που ισχύουν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που ισχύει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News