Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Πίεση: Τι άλλο την αυξάνει εκτός από το αλάτι

Εκτός όμως από το αλάτι ποιοι άλλοι παράγοντες ενοχοποιούνται για την υψηλή πίεση του αίματος;

Ο νούμερο ένα εχθρός της αρτηριακής πίεσης είναι γνωστό σε όλους ότι είναι το αλάτι.

Πολυετείς επιστημονικές έρευνες έχουν τεκμηριώσει πως όσοι καταναλώνουν πολύ αλάτι στην διατροφή τους, κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν υψηλή αρτηριακή πίεση.

Εκτός όμως από το αλάτι ποιοι άλλοι παράγοντες ενοχοποιούνται για την υψηλή πίεση του αίματος;


Καθιστική ζωή:
Η καθιστική θέση ενοχοποιείται για την εμφάνιση της υψηλής πίεσης ενώ αντίθετα η γυμναστική συμβάλλει στην διατήρηση των φυσιολογικών τιμών της αρτηριακής πίεσης.

Στρες:
Το έντονο άγχος της καθημερινής ζωής αυξάνει δραματικά τα επίπεδα της πίεσης. Προσπαθήστε να ηρεμήσετε είτε με φυσικά αγχολυτικά είτε με ασκήσεις γιόγκα ή τσάι- τσι.

Παραπανίσια κιλά:
Αν η ζυγαριά έχει πάει την ανηφόρα προσπαθήσετε να χάσετε βάρος ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή και τρώγοντας υγιεινά τρόφιμα.

Γονίδια:
Η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην αρτηριακή πίεση, αφού έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένα υπάρχει ιστορικό αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης πίεσης.

Ηλικία:
Η υπέρταση ακριβώς επειδή δεν δίνει συμπτώματα έχει βρεθεί ότι χτυπά μετά την ηλικία των 40 ετών κυρίως τους άνδρες. Εάν βρίσκεστε σε αυτή την ηλικιακή ομάδα καλό είναι να μετράτε την πίεση σας για να προλάβετε την υπέρταση.

mayo clinic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News