Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Γιάννο Παπαντωνίου και στη σύζυγό του

Ελέγχονται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Γιάννο Παπαντωνίου και στη σύζυγό του, καθώς ελέγχονται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, αποφάσισε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των τριών λογαριασμών που έδωσαν στην ελληνική Δικαιοσύνη οι ελβετικές εισαγγελικές Αρχές ανήκει και στη λίστα Μπόργιανς και περιέχει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Αυτό ήταν το εύρημα που προκάλεσε την άσκηση της ποινικής δίωξης, αλλά και τη διάταξη για απαγόρευση εξόδου στο ζεύγος Παπαντωνίου, ενώ η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς συνεχίζει την έρευνά της που σχετίζεται με την περιουσιακή κατάσταση του πρώην υπουργού, μετά την εμπλοκή του με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Νωρίτερα, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του δεν κατάφεραν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για το ποσό των 1.923.000 ευρώ το οποίο βρίσκεται σε 46 διαφορετικούς λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελλάδας. Αυτό προέκυψε από στοιχεία που κατατέθηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και έχουν να κάνουν με ελέγχους του ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, για τα μέλη της προανακριτικής προέκυψαν νέα στοιχεία, καθώς από τον πρόσφατο έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε σε πέντε διαφορετικές τράπεζες στην Ελλάδα, 46 τραπεζικούς λογαριασμούς σε δεκάδες υποκαταστήματα, που έφθαναν συνολικά το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι ο κ. Παπαντωνίου ελέγχεται συνολικά για 1,9 εκατ. ευρώ, καθώς τα στοιχεία που του ζητήθηκαν και κατέθεσε στην προανακριτική, δεν δικαιολογούν το ποσό αυτό, από το οποίο το 1 εκατομμύριο είναι στο όνομά του και οι 900.000 ευρώ στο όνομα της συζύγου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λογαριασμοί αφορούν την περίοδο 2000-2010. Με βάση τον επιμερισμό που έχει γίνει στη δεκαετία, για το διάστημα που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας το ποσό που δεν δικαιολογείται τόσο για τον ίδιο όσο και για την σύζυγό του είναι συνολικά 300.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, η προανακριτική επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε τις εργασίες της και προχωρά στη σύνταξη του πορίσματος, αφού όλα τα κόμματα συμφώνησαν ότι έχει ολοκληρώσει το έργο της, με εξαίρεση το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή, που πρότειναν να συνεχιστεί η διερεύνηση σε βάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News