Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Οι δάσκαλοι θέλουν σύμμαχο το γονέα

Πρέπει, να έχετε συχνή επαφή με τον δάσκαλο του παιδιού σας και να είστε συνεργάτες

Ειδικά λόγω της οικονομικής κρίσης, τα τμήματα στα δημόσια νηπιαγωγεία έχουν πολλά παιδιά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο δάσκαλος να μην μπορεί να διαθέσει τον χρόνο, που πρέπει σε κάθε μαθητή του. Εκεί χρειάζεται να δώσετε εσείς τη βοήθεια σας. Και όχι μόνο τότε. Ο παιδαγωγός πρέπει να γνωρίζει όλες τις ιδιαιτερότητες του παιδιού σας, ώστε να προσαρμόσει τη διδασκαλία του ανάλογα με αυτές.

Πρέπει, να έχετε συχνή επαφή με τον δάσκαλο του παιδιού σας και να είστε ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Πώς;

ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ

Προσεγγίστε τον εκπαιδευτικό, αφού πρώτα έχετε κατανοήσει πλήρως ότι είναι ειδικός. Δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος, που θα είναι κάποιες ώρες με το παιδί σας. Είναι ένας άνθρωπος, που έχει σπουδάσει. Ξέρει ακόμα και την ψυχολογία των παιδιών, ενώ οι περισσότεροι έχουν εμπειρία πιο πολύ απ’ό,τι εσείς.

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΡΟΛΩΝ

Πρέπει να κατανοήσετε ότι ο δάσκαλος και ο γονιός δεν έχει τις ίδιες ευθύνες, αλλά ούτε και την ίδια μέθοδο. Έχει όμως τον ίδιο στόχο: την εκπαίδευση. Αλλιώς είναι αναγκασμένο ο παιδαγωγός να προσεγγίσει το παιδί στο «σχολείο» και αλλιώς εσείς στο σπίτι. Μην ενοχλήστε, εάν το μαλώσει ή το πιέσει να κάνει κάτι –εντός των ορίων φυσικά- πρέπει να διαχωρίσετε τους ρόλους σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε πιο εύκολα, εάν πρώτα τον συμβουλευτείτε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλό είναι να επικοινωνείτε συχνά με τον εκπαιδευτικό. Όχι μία απλή καλημέρα. Επικοινωνία με νόημα χρειάζεται. Να δείτε τις αδυναμίες του μαθητή. Να μάθετε πού πρέπει να ρίξετε περισσότερο βάρος. Δεν είναι ανάγκη να γίνετε πιεστικοί. Ο εκπαιδευτικός μπορεί εύκολα να σας πει τι χρειάζεται από εσάς στο σπίτι. Μπορεί να είναι μια απλή συζήτηση, που πρέπει να κάνετε με το παιδί.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Μην νομίζετε ότι δεν πρέπει να παραβρίσκεστε στις σχολικές εορτές ή στις δράσεις, που σας ζητούν από το σχολείο να είστε παρόντες. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο παίρνετε χαρά εσείς και το παιδί σας, αλλά βλέπετε και από μόνοι σας πώς λειτουργεί στο σχολικό περιβάλλον.

---
Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News