Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Μόνιμη κούραση; Δείτε αν φανερώνει πρόβλημα υγείας!

Αρκεί λίγος παραπάνω ύπνος για να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ζωντάνια ή η κούραση οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα υγείας που δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί;

Η απαιτητική ζωή του σύγχρονου ανθρώπου είναι συνώνυμη με την κούραση και τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας.

Αρκεί λίγος παραπάνω ύπνος για να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ζωντάνια ή η κούραση οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα υγείας που δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί;

Τυπική ένδειξη δυσλειτουργίας είναι η κούραση που επιμένει παρά τον επαρκή και ποιοτικό ύπνο –επτά με οκτώ ώρες την ημέρα, χωρίς διακοπές λόγω δύσπνοιας ή για να επισκεφθούμε την τουαλέτα.


Θα πρέπει, αρχικά, να παρατηρήσουμε πώς ακριβώς επηρεάζει η κούραση την καθημερινότητά μας ώστε να διευκολύνουμε τον ειδικό να εντοπίσει πού οφείλεται.

Εάν, για παράδειγμα, η κούραση μοιάζει περισσότερο με ένα γενικευμένο αίσθημα αδυναμίας, πιθανώς ευθύνεται ο θυρεοειδής αδένας, οποίος, μεταξύ άλλων, ελέγχει τα επίπεδα ενέργειας. Η κούραση μπορεί να οφείλεται είτε σε υπερθυρεοειδισμό είτε σε υποθυρεοειδισμό. Οι διαταραχές του θυρεοειδούς εντοπίζονται με τη βοήθεια αιματολογικής εξέτασης.

Από την άλλη, η γενικευμένη υπνηλία και η πνευματική σύγχυση κατά τη διάρκεια της ημέρας οφείλονται συνήθως στο στρες ή σε κάποια λοίμωξη που πασχίζει να αντιμετωπίσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Ο γιατρός θα πρέπει να εξετάσει επίσης εάν υπάρχει ενδεχόμενο υπνικής άπνοιας, η οποία εκδηλώνεται με το έντονο ροχαλητό και τη διακοπή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η υπνική άπνοια συνδέεται με τις τακτικές διακοπές του ύπνου, ακόμη κι όταν ο πάσχων δεν το αντιλαμβάνεται.

Εάν η κούραση συνοδεύεται από δύσπνοια, μπορεί να υποδεικνύει μυοκαρδιοπάθεια, πάθηση που οφείλεται στην υπερτροφία των μυών της καρδιάς.

Εάν η επίμονη κούραση συνοδεύεται από μελαγχολία ή απάθεια, μπορεί να οφείλεται στην έντονη στενοχώρια (π.χ. λόγω απώλειας αγαπημένου προσώπου) ή να αποτελεί ένδειξη κατάθλιψης.

---
Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News