Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στο Δήμο Αλμωπίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕ.Κ.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας -Αλληλεγγύης του Δήμου Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι έχει προσληφθεί Ψυχολόγος, η οποία και θα δέχεται- με ραντεβού-στο ιατρείο του ΚΑΠΗ Αριδαίας (στο παλιό Δημαρχείο), Δευτέρα με Πέμπτη. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι συνεδρίες Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής υποστήριξης, είναι δωρεάν, και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά προσχολικής/σχολικής ηλικίας και σε εφήβους, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μάθηση και την συμπεριφορά, αλλά και στις οικογένειές τους, μέσα από την Συμβουλευτική Γονέων , με σκοπό την ενίσχυση των ενδοοικογενειακών σχέσεων.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα αξιολόγησης Μαθησιακών Δυσκολιών, καθώς και καθοδήγησης όσον αφορά τη διαχείρισή τους. Κάθε Παρασκευή θα μπορεί να επισκέπτεται τους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου, με σκοπό την αξιολόγηση των προβλημάτων που προκύπτουν και τη συνεργασία με το παιδαγωγικό προσωπικό. Παρακαλούμε όσες υπεύθυνες των παιδικών σταθμών ενδιαφέρονται, να επικοινωνούν Δευτέρα με Πέμπτη, για να διαμορφώνεται ανάλογα το πρόγραμμα των επισκέψεων.

Πώς θα σας ωφελήσει η Συμβουλευτική

Η Συμβουλευτική, σαν κλάδος της Ψυχολογίας, χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση ή τη λύση συγκεκριμένων προβλημάτων, όπως είναι λήψη αποφάσεων, εκπλήρωση στόχων, αντιμετώπιση κρίσεων, βελτίωση διαπροσωπικών σχέσεων, επίλυση συγκρούσεων, και ανάπτυξη αυτογνωσίας βασισμένης σε μια σχέση αποδοχής, σεβασμού και εμπιστοσύνης. Στόχος της συμβουλευτικής είναι να δώσει στα άτομα ευκαιρίες να επεξεργαστούν θέματα που τα απασχολούν, με σκοπό να ζήσουν μια πιο ικανοποιητική ζωή. Βοηθάει τα παιδιά και τους εφήβους να αναπτύξουν τις απαραίτητες ψυχολογικές δεξιότητες (όπως αυτοπεποίθηση, λύση προβλημάτων, καθορισμός στόχων, έλεγχος άγχους κ.α.) και κοινωνικές δεξιότητες (όπως αποτελεσματικοί τρόποι επικοινωνίας, επίλυση διαφωνιών, αναγνώριση επικίνδυνων καταστάσεων και ανταπόκριση, διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων, αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, δημιουργία και διατήρηση στενών σχέσεων, συνεργασία σε ομάδα, ακολουθία κανόνων κ.α.), οι οποίες θα διευκολύνουν τη διαδικασία της κοινωνικοποίησης και της μάθησης. Ακόμη, η Συμβουλευτική βοηθάει τους γονείς να κατανοήσουν και να αποδεχτούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί, προσφέρει στήριξη στη διαχείριση της πίεσης και του άγχους, ενθαρρύνει τη δημιουργία θετικών μορφών επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειας και συμβάλλει στην εκμάθηση νέων τρόπων αντιμετώπισης του παιδιού τους.

Σόρτση Δήμητρα
Ψυχολόγος- με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Τηλέφωνα Επικοινωνίας
Κιν.: 6977353448
ΚΕ.Κ.Π.Α.: 23840 21830 (για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς)

Ώρες λειτουργίας γραφείου κι επικοινωνίας για ραντεβού: 7:30-15:00 (Δευτέρα -Πέμπτη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News