Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Στην κορυφή του ιαματικού τουρισμού τα Λουτρά Πόζαρ - Κερδίζει το στοίχημα η Διοίκηση του Δημήτρη Μπίνου

ΌΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ!

Άνοδος στην επισκεψιμότητα κατά 17,2% σημειώθηκε στα Λουτρά Πόζαρ το 2016, σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).

Η αύξηση στην επισκεψιμότητα των Λουτρών μεσούσης της κρίσης οφείλεται στις ορθές τακτικές της παρούσας Διοίκησης και της στροφής της εγκαίρως και κυρίως στην ιδιωτική αγορά και στην προσέλκυση ξένων, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα χρεωκοπημένα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία.

Την ίδια στιγμή, κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν στο «επίδομα Λουτροθεραπίας». Έτσι ονειρεύονται την ανάπτυξη; Επιδοματική; Αυτό είναι το όραμά για το μέλλον; Η ανακύκλωση της χρεωκοπημένης μας μιζέριας μέσα από Λουτρικά επιδόματα; Ή η δημιουργία μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Λουτρόπολης, με εισόδημα που να πατά σε υγιή ποδάρια, με δεκάδες ακόμη καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας;

Όπως προκύπτει από την έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ)- Ομάδα Περιβάλλοντος για την επισκεψιμότητα στις λουτρικές μονάδες το 2016, που διεξάγεται κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 2005, η ερμηνεία αναφορικά με τη συγκριτικά καλύτερη εικόνα των Επιχειρήσεων Δημοτικής Διαχείρισης της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και του Βορείου Αιγαίου σχετίζεται με το ότι οι συγκεκριμένες μονάδες έχουν καταφέρει να προσελκύσουν ένα τμήμα επισκεπτών που δεν εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων και κατά συνέπεια οι περικοπές στις οποίες προχώρησαν οι ασφαλιστικοί φορείς δεν τις έπληξαν καθοριστικά. Αντιθέτως, αρκετές από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις τόσο στην Αιδηψώ, όσο και σε άλλες περιοχές βασίζονταν σχεδόν αποκλειστικά στους λουόμενους μέσω των παροχών των ασφαλιστικών ταμείων και η σχετική αλλαγή πολιτικής είχε ως αποτέλεσμα την σημαντική ως και ραγδαία μείωση των πελατών/εισιτηρίων τους.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΟΥΤΡΩΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ: «ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ»

Μια προσπάθεια κρίνεται κι από το αποτέλεσμα. Όταν λοιπόν το αποτέλεσμα είναι τόσο σημαντικό και καταγράφεται σε επίσημα στοιχεία, τότε η προσπάθεια δικαιώνεται. Το έργο που γίνεται στα Λουτρά τα τελευταία χρόνια, αποτυπώνεται πλέον και στα νούμερα.

Πέρσι δηλώσαμε ότι η Δημοτική Επιχείρηση βρίσκεται σε καλά χέρια και αυτό αποδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο. Μια επίσκεψη στα Λουτρά, θα πείσει και τον πιο δύσπιστο.

Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που εργάζονται σκληρά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας. Εύχομαι του χρόνου τέτοιον καιρό να μιλάμε για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στην επισκεψιμότητα και για μια Λουτρόπολη που προσαρμόζεται σταδιακά στα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

Κατηγορηθήκαμε ότι πήγαμε στην Πορτογαλία για «τουρισμό». Αν κάποιοι αντιλαμβάνονται τις Συνεδριάσεις του Δικτύου Ευρωπαϊκών Λουτροπόλεων στο οποίο εντάξαμε τα Λουτρά, ως «τουρισμό», τότε καλώς πράττουμε γιατί τα αποτελέσματα των επαφών μας σε όλο τον κόσμο μιλάνε από μόνα τους. Η δική μας Διοίκηση είναι αυτή που θα φέρει εκπροσώπους Λουτροπόλεων από όλο τον κόσμο να συνεδριάσουν στο Δήμο μας.

Εμείς συνεχίζουμε και ξέρουμε ότι σε αυτή την προσπάθεια έχουμε τους συμπολίτες μας που ονειρεύονται μια Αλμωπία που με πυλώνα τα Λουτρά θα αναδείξει κάθε γωνιά της και κάθε δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης.

5 σχόλια:

  1. Αρα απο αυτα που γραφεται καταλαβενουμε οτι υπαρχει αυξηση και στα εσοδα της δημοτικης επιχειρησεις των λουτρων; η μηπως οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ξενοδοχεία -20% στην πληρότητα κ τα Λουτρά +20% βίοι αντίθετοι,ενώ θα έπρεπε η άνοδος να υπαρχει πρώτα στα ξενοδοχεία κ μετά στα Λουτρά η τουλάχιστον ας συμβάδιζαν μαζί.
    Τα Λουτρά δεν πρόκειται να κλείσουν κάποιες επιχειρήσεις όμως σιγουρα θα κλείσουν με την κρίση κ την αναδουλειά,ας μην αντιμετωπίζουν λοιπόν τα Λουτρα ως μια επιχείρηση με αντικειμενικό σκοπό το κέρδος μιας κ εκεί δεν ρισκάρει κανεις τίποτα,αντιθέτως όλες οι επιχειρήσεις απ έξω ρισκάρουν καθημερινά την επιβιωση τους.
    Παρόλα αυτά συγχαρητήρια για το όντως εντυπωσιακό +20%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν στον άλλο δεν περισευεουν τα φράγκα γιατί οι τιμες εμειναν εκεί που ήταν κάποτε,δεν θα ερθει να μείνει.
      Θα ερθει να πιει εναν καφέ να φάει και να φύγει

      Διαγραφή
  3. έχει και η σημερινή δημοτική αρχή το δικό της μερίδιο.Όπως και όλες οι προηγούμενες.Τίποτε καλό αλλά και τίποτε κακό δεν ανήκει μόνον σε έναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ. Η ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News