Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Συνταγή: Πέννες με σπαράγγια και μανιτάρια!

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Πέννες με σπαράγγια και μανιτάρια!

Υλικά (Για 4-6 άτομα)

450 γραμμάρια πέννες ολικής αλέσεως
1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου 1 κιλό
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι light τυρί κρέμα
150 γραμμάρια μανιτάρια
30 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
3 καρότα
1 κρεμμύδι καθαρισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας


Εκτέλεση

Πρώτα θα ετοιμάσουμε τη σάλτσα για τα ζυμαρικά μας. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα καρότα, την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Για να μαλακώσουν τα μανιτάρια πορτσίνι τα βάζουμε σε καυτό νερό και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα από το μπλέντερ και το σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι,το θυμάρι και τη ρίγανη.

Στραγγίζουμε τα πορτσίνι και κρατάμε το νερό τους. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια.

Στη συνέχεια παίρνουμε τα πορτσίνι, τα υπόλοιπα μανιτάρια και τον πελτέ , τα σπαράγγια κομμένα στα δύο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να σοταριστούν και αυτά. Σοτάρουμε άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε στη σάλτσα το κρασί και το ½ κούπα νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά περίπου.

Μόλις μειωθούν τα υγρά της σάλτσας στο μισό, ρίχνουμε και το τυρί ώστε να λιώσει και να ενσωματωθεί στη σάλτσα.

Σε αυτό το χρονικό σημείο βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Αφού τα βράσουμε και τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Εναλλακτικά δεν τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα αλλά τα επανατοποθετούμε στη κατσαρόλα στην οποία έβρασαν ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύοντας. Με αυτό το τρόπο ρίχνουμε όση σάλτσα θέλουμε όταν τα σερβίρουμε.

Τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά.

---
Πηγή: sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News