Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Τα τραγούδια που η Εκκλησία απαίτησε να φύγουν από τη διδασκαλία των θρησκευτικών!

Ζήτησε και έγινε δεκτό να φύγει το τραγούδι της Ριάνα, Umbrella

Πίσω έκανε σε κάποια θέματα η Εκκλησία σχετικά με τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία από την άλλη όμως επέβαλλε να «φύγουν» από την ύλη ορισμένα τραγούδια και γελοιογραφίες, αλλά και η αναφορά στη γιόγκα.

Τα νέα Θρησκευτικά έχουν άλλη δομή, διακρίνονται από μια σύγχρονη οπτική ματιά και το υπ. Παιδείας προτείνει στους δασκάλους και καθηγητές υποστηρικτικό (μουσικό και οπτικό) υλικό για πολλές θεματικές ενότητες και εργασίες. Προτείνεται για παράδειγμα το τραγούδι «Η Ζωή μου Ολη» του Ακη Πάνου σε εργασία της Γ’ Γυμνασίου με θέμα «Διευρύνοντας τις εμπειρίες μας – Χτίζοντας τον κόσμο μας». Ή «Ο Κήπος» του Σωκράτη Μάλαμα. Στην Α’ Λυκείου στη θεματική ενότητα «Αναζήτηση του Θεού» προτείνεται το εξαιρετικό τραγούδι «Προσκυνητής» του Αλκίνοου Ιωαννίδη αλλά και μια φωτογραφία του παλιού βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Τζιοβάνι να πανηγυρίζει γκολ γονατιστός και δείχνοντας προς τον ουρανό!

Από την άλλη όμως, σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό των Νέων, ο Μητροπολίτης Ύδρας, Εφραίμ, που συμμετείχε στην επιτροπή διαλόγου της Εκκλησίας με την Πολιτεία ανακοίνωσε στην Ιεραρχία ότι ζήτησε και έγινε δεκτό να φύγει το τραγούδι της Ριάνα, Umbrella από το βοηθητικό εκπαιδευτικό υλικό των Θρησκευτικών της Α Λυκείου.

Επίσης, απαιτήθηκε να μείνουν εκτός ύλης οι στίχοι του τραγουδιού του Νικόλα Άσιμου «Ο Μπαγάσας» αλλά και η «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου.


Αφαιρέθηκε επίσης από την ύλη του Λυκείου και από το εκπαιδευτικό υλικό μια γελοιογραφία του Economist για τους θρησκευτικούς πολέμους. Επίσης, η Εκκλησία ζήτησε στην Α Γυμνασίου να δηλωθεί με σαφήνεια στους μαθητές ότι η γιόγκα δεν είναι γυμναστική αλλά θρησκευτική πρακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News