Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Φακοί επαφής: Τι πρέπει να προσέχετε το Καλοκαίρι

Το νερό της θάλασσας γενικά δεν περιέχει σημαντικό αριθμό μικροβιακών σωματιδίων και δεν φέρει κίνδυνο για μολύνσεις των φακών

Αν επιμένετε να φοράτε τους φακούς επαφής το καλοκαίρι και μάλιστα κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη θάλασσα, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το νερό της θάλασσας γενικά δεν περιέχει σημαντικό αριθμό μικροβιακών σωματιδίων και δεν φέρει κίνδυνο για μολύνσεις των φακών (ή γενικότερα των ματιών), εκτός κι αν κολυμπάει κανείς σε παραλία η οποία έχει χαρακτηρισθεί ακατάλληλη για κολύμβηση.

-Παρόλο που η χρήση των φακών στη θάλασσα είναι ασφαλής αν είστε προσεκτικοί, υπάρχει πιθανότητα να χαθεί ο φακός αν ανοίξετε τα μάτια την ώρα που βρίσκεστε κάτω από το νερό. Αν μάλιστα έχετε υψηλούς βαθμούς μυωπίας ή υπερμετρωπίας και δεν έχετε μαζί τα γυαλιά σας, αυτό θα δυσκολέψει την παραμονή σας στην παραλία.

-Μην βγάλετε τους φακούς επαφής αμέσως μετά την έξοδό σας από το νερό. Περιμένετε πρώτα να περάσουν τουλάχιστον 10-15 λεπτά για να επανέλθει η ισορροπία μεταξύ φακών και δακρύων. Αυτό πρέπει να γίνει γιατί το θαλασσινό νερό περιέχει περισσότερο αλάτι απ' ό,τι η επιφάνεια των δακρύων, με συνέπεια να αφυδατώνονται οι φακοί επαφής και να είναι περισσότερο κολλημένοι στον κερατοειδή χιτώνα του ματιού. Αν λοιπόν επιχειρήσετε να τους βγάλετε αμέσως, μπορεί να προκληθεί κάποιο επιθηλιακό έλλειμμα στον κερατοειδή, δηλαδή μία «γρατζουνιά».

-Τέλος φοράτε πάντα τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου, που απορροφούν πλήρως την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου και αποτελούν απαραίτητο όπλο προστασίας για τα μάτια τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών.

---
Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News