Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης

Αυτό ανέφερε πηγή του οικονομικού επιτελείου

Στα χέρια της κυβέρνησης βρίσκεται το σχέδιο της συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο αναμένεται να υπογράψει και να το επιστρέψει πάλι με τη μορφή «επιστολής προθέσεων». Στόχος αποτελεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες αναφορικά με την απόφαση που πρέπει να πάρει το ΔΝΤ μέχρι τις 26 Ιουλίου, για μία συμφωνία επί της αρχής για το τρίτο πρόγραμμα.

Αυτό ανέφερε πηγή του οικονομικού επιτελείου, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο παράγοντας αυτός, εξήγησε ότι θα πρόκειται για μία συμφωνία επί της αρχής, χωρίς το δικαίωμα εκταμίευσης των δόσεων του δανείου από το ΔΝΤ έως 2 δισ. ευρώ. Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι ούτως ή άλλως η κυβέρνηση δεν επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκταμίευση του δανείου αυτού, δεδομένων των υψηλών επιτοκίων του Ταμείου.

Όσον αφορά στην εκταμίευση της δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), αυτή υπολογίζεται να γίνει μετά από το Eurogroup της 10ης Ιουλίου, καθώς θα πρέπει να επικυρωθεί και από το ανώτατο όργανο του ESM. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι δεν υπάρχει ζήτημα για την εκταμίευση της δόσης και η ολοκλήρωση των διαδικασιών εξελίσσεται ομαλά.

Σχετικά με τις επόμενες αξιολογήσεις, ο εν λόγω παράγοντας ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στόχος της κυβέρνησης εφεξής είναι να παραμένει σε «τροχιά εφαρμογής» (on track), υλοποιώντας τους μηνιαίους στόχους. Για τον Ιούνιο, πρόσθεσε, το μόνο δύσκολο που απομένει έχει σχέση με τη νέα Αρχή Εσόδων και με μία σειρά υποχρεώσεων, οι οποίες, ωστόσο, είναι τεχνικά δύσκολες και είναι πιθανόν για αυτόν τον λόγο να υλοποιηθούν εν μέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News