Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Η ασπιρίνη προστατεύει από καρκίνο - Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Υπάρχει μία ελπίδα για τους άνδρες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη: Η ασπιρίνη

Αν και συχνά αντιμετωπίζεται με ιατρική επιτυχία, ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος καρκίνου στους άνδρες, σκοτώνοντας παγκοσμίως έναν κάθε 19,1 λεπτά! Αλλά υπάρχει μία ελπίδα για τους άνδρες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη: Η ασπιρίνη.

Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Christopher Allard, ουρολόγος-ογκολόγος στην Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, είπε ότι η λήψη ασπιρίνης καθημερινά, σε κάποιον που έχει ήδη διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη, μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά σχεδόν 40%.

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι η ασπιρίνη βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης του καρκίνου σε άλλα μέρη του σώματος με την καταστολή των αιμοπεταλίων στο αίμα.

“Τα αιμοπετάλια πιθανώς σκεπάζουν σαν ασπίδα τα καρκινικά κύτταρα που κυκλοφορούν στο αίμα και έτσι αποτρέπουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού από το να τα αναγνωρίσει. Με το να καταστρέψουμε αυτά τα αιμοπετάλια, επιτρέπουμε στο ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίσει τον καρκίνο”, είπε ο δρ Allard.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη και οι οποίοι έλαβαν ασπιρίνη τρεις φορές ημερησίως ήταν 24% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν μια πιο ραγδαία θανατηφόρο μορφή της νόσου και είχαν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από τον καρκίνο κατά 39%.

Η μελέτη δεν δείχνει άμεση σχέση μεταξύ της χρήσης ασπιρίνης και της μειωμένης θνησιμότητας από καρκίνο του προστάτη. Ωστόσο, δείχνει ότι υπάρχει ακόμα πεδίο εκμετάλλευσης της ασπιρίνης στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον καρκίνο του προστάτη.

Η έρευνα παρουσιάστηκε επισήμως στις 4 Ιανουαρίου σε συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Κλινικής Ογκολογίας, το οποίο έγινε στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

---
Πηγή: techtimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News