Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Βρετανία: Πιθανό να παραιτηθεί η Μέι, αφού δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία

Δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία

Με τις πληγές από τα δύο πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα (στο Μάντσεστερ στις 22.05.2017, κατά την διάρκεια συναυλίας της Αριάνα Γκράντε και στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου, 03.06.2017) να είναι ακόμη... νωπές, οι περίπου 50 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι Βρετανοί πολίτες κλήθηκαν από το πρωί της Πέμπτης, 08.06.2017 στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές.

Εκλογές που προκήρυξε αιφνιδιαστικά τον Απρίλιο η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, η οποία θέλει να αποφύγει ένα ιστορικό... πατατράκ. Και το λέμε αυτό διότι όταν ανακοίνωσε την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είχε δημοσκοπικό προβάδισμα της τάξης των 26 μονάδων και απόλυτο στόχο τη νίκη με αυτοδυναμία, ούτως ώστε να πάει "δυνατή" στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, παρόλα αυτά, αποδείχθηκε... σκληρό καρύδι, μείωσε τη διαφορά και μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit polls όλα δείχνουν πως η Βρετανία κάθε άλλο παρά αποκτά (πολιτική) ηρεμία!

Πιθανό να παραιτηθεί η Μέι

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι πιθανόν να παραιτηθεί αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στις εκλογές, σύμφωνα με τη Citi.

«Επίκειται περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας», ανέφερε η Citi σε σημείωμα. «Μετά από μια φτωχή, όπως θεωρήθηκε από πολλούς, εκστρατεία και την αδυναμία να μεταφραστεί ένα σημαντικό δημοσκοπικό προβάδισμα σε μεγαλύτερη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, αναμένουμε ότι η Μέι είναι πιθανόν να παραιτηθεί», ανέφερε η Citi, προσθέτοντας ότι υπάρχει επίσης η πιθανότητα νέων εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News