Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Σπάνιος ο καύσωνας τον Ιούνιο λένε οι ειδικοί - Αυτές θα είναι οι πιο «καυτές» ημέρες

Ειδικότερα, η θερμοκρασία το Σάββατο 1 Ιουλίου θα κινηθεί μεταξύ 42 και 43 βαθμών κελσίου

Με «άγριες» διαθέσεις πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του ο Ιούλιος.

Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σε υψηλές τιμές αγγίζοντας μέχρι και τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ ταυτόχρονα εκφράζεται ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει στην υγεία των πολιτών σε συνδυασμό με τους «λόφους» σκουπιδιών που έχουν καλύψει τους δρόμους λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ειδικότερα, η θερμοκρασία το Σάββατο 1 Ιουλίου θα κινηθεί μεταξύ 42 και 43 βαθμών κελσίου, ενώ την Κυριακή 2 Ιουλίου στα ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 40-42 βαθμούς Κελσίου.

Ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα τελευταία «καυτά τερτίπια» του καιρού ανέφερε ότι τον Ιούνιο σπάνια εκδηλώνεται τέτοιος καύσωνας, ενώ υπενθυμίζεται ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και το 2007.

Σε ότι αφορά το σκηνικό του καιρού τον Ιούλιο τονίζει ότι «δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε. Μπορεί να κάνει δυο με τρεις καύσωνες, μπορεί να σημειωθούν κάποια φυσιολογικά ενδιάμεσα μελτέμια. Πάντως να σκεφτόμαστε ότι δεν είναι συνάρτηση επειδή καήκαμε τώρα το ίδιο θα συνεχιστεί και όλο τον Ιούλιο».

Σύμφωνα πάντα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, το βασικό πρόβλημα δεν είναι τόσο μεθαύριο Πέμπτη, οπότε κι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά, καθώς οι επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι πιο ζεστές. Πάντως, από αύριο Τετάρτη στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας περιμένουμε μέχρι 39 βαθμούς Κελσίου.

«Όσο πιο μακριά είναι μια περιοχή από τη θάλασσα τόσο πιο εύκολα πιάνει τους 39 βαθμούς. Την Πέμπτη ανεβαίνει η θερμοκρασία στους 40 με 41 βαθμούς, ενώ Παρασκευή και Σάββατο φτάνει τους 42 και πιθανόν τους 43 βαθμούς. Τέλος, Κυριακή στα δυτικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 37 και 39 βαθμών και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου», είπε.

Στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές την Τετάρτη και Πέμπτη θα καταγραφούν θερμοκρασίες γύρω στους 35 βαθμούς κατά μέσο όρο, την Παρασκευή 30 Ιουνίου και Σάββατο 1 Ιουλίου, 36 με 38 βαθμούς, «ενώ την Κυριακή στα δυτικά αρχίζει και πέφτει στους 33 με 35 και στα υπόλοιπα στους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου».

Τη Δευτέρα κλείνει ο κύκλος του πρώτου καύσωνα, γι' αυτό το καλοκαίρι, καθώς «φαίνεται να είναι μια καλή μέρα, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση και θα κυμανθεί από 33 έως 36 βαθμούς», δηλώνει ο κ. Λάλος και καταλήγει ότι «πρέπει να κάνουμε υπομονή και να δώσουμε προσοχή στα άτομα με προβλήματα υγείας και σε αυτά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News