Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Συνταγή: Σπιτικός Γύρος στη λαδόκολλα

Σπιτικός Γύρος στη λαδόκολλα



Υλικά

700 γραμμάρια χοιρινή τηγανιά
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
λίγο πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
ρίγανη
προαιρετικά λίγο δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα για γύρο

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε την τηγανιά καλά την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια με ένα μαχαίρι και τη βάζουμε να στραγγίσει. Αν θέλουμε την πατάμε λίγο με το ειδικό εργαλείο για σνίτσελ.

Αφού στραγγίσει τοποθετούμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Σε ένα ποτηράκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το δεντρολίβανο, την γλυκιά πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο λιωμένο, το μείγμα για γύρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαρανάδα μας στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας (αφού φορέσουμε γάντια).

Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το μπολ για 40 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστεί το κρέας μας.

Τοποθετούμε τη μαριναρισμένη τηγανιά σε λαδόκολλα και έπειτα σε ένα πυρέξ.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Μπορούμε να σερβίρουμε με πίτες για γύρο ή με σαλάτα που έχουμε φτιάξει εμείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News