Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Δέκα πράγματα που δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μια μαμά!

Τι δεν πρέπει πότε να πείτε σε μία μαμά

Πιστεύετε ότι οι μαμάδες αντέχουν τα πάντα; Ίσως, από τα παιδιά τους. Είναι τα μόνα που έχουν το ακαταλόγιστο για εκείνες, ό,τι κι αν κάνουν, ό,τι κι αν πουν.

Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να το σκέφτονται καλύτερα πριν ετοιμαστούν να σχολιάσουν κάτι που αφορά μια μαμά. Ειδικά αν μόλις γέννησε, αν έχει τρία παιδιά ή αν δεν έχει χάσει ακόμα τα κιλά της εγκυμοσύνης, αν θέλετε να τηρείτε κάποιες αρχές στοιχειώδους ευγένειας.

Τι δεν πρέπει, λοιπόν, πότε να πείτε σε μία μαμά:

«Δείχνεις τόσο κουρασμένη»

Ίσως είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να πείτε και μάλιστα χωρίς κανένα νόημα. Δεν της αρκεί που νιώθει έτσι κι αλλιώς πτώμα, το να της επιβεβαιώνετε ότι δείχνει χάλια θα την κάνει να αισθανθεί ακόμα χειρότερα.

«Τουλάχιστον εσύ δεν δουλεύεις»

"Αλήθεια; Ποια ξυπνάει κάθε πρωί για να φροντίσει τα παιδιά, ποια περνά όλη της την ημέρα μαζί τους, τρέχοντας από πίσω τους, μαζεύοντας τα παιχνίδια τους και φροντίζοντάς τα, ενώ ταυτόχρονα κάνει και όλες τις δουλειές του σπιτιού; Ποια τα πηγαίνει σχολείο, φροντιστήριο, τρέχει στη λαϊκή και το σούπερ μάρκετ και δεν έχει ούτε ένσημα για όλα αυτά;". Αυτή είναι μια πιθανή αντίδραση μιας μαμάς που "δεν δουλεύει".

«Μοιάζεις τόσο πολύ με μαμά!»

Η φράση αυτή είναι ακόμα πιο δυσβάσταχτη αν βγαίνει από τα χείλη κάποιας πολύ νεώτερης, με πολύ μικρότερη περιφέρεια.

«Πω πω, πώς αντέχεις;»

Εννοείτε ότι έχει πολλά παιδιά; Ότι δείχνει να μην τα καταφέρνει; Ότι τα παιδιά της είναι ζωηρά; Ό,τι κι αν εννοείτε, δεν βοηθά πουθενά.

«Αυτή η μπλούζα σε κολακεύει»

Πρόκειται για κωδικοποίηση της φράσης «αυτή η μπλούζα σου κρύβει την κοιλιά». Πείτε απλά «ωραία μπλούζα» και τέλος.

«Αν ήταν παιδί μου θα είχα αυτοκτονήσει / τρελαθεί / φρικάρει»

Ειδικά αν αυτή η φράση προέλθει από κάποιον άγνωστο, την ώρα που το παιδί της κυλιέται ουρλιάζοντας στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ, η εν λόγω μαμά είναι ικανή να βγάλει δόντια και να δαγκώσει!

«Και το δικό μου πέρασε τη φάση που σκάλιζε συνεχώς τη μύτη του!»

Είναι από μόνο του αρκετά άβολο για μαμά το να κυκλοφορεί με ένα παιδί που έχει διαρκώς χωμένο ένα δάχτυλο στη μύτη. Δε μπορείτε, τουλάχιστον, να κάνετε ότι δεν το βλέπετε;

«Πότε, με το καλό, το μωράκι;»

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μωρό μέσα στην κοιλιά, αλλά κιλά εγκυμοσύνης. Τα οποία έχουν μείνει από το μωρό που υπήρχε εκεί μέχρι πριν λίγο καιρό. Μην θεωρήσετε ότι θα το «σώσετε» αν μετά από αυτή την αποκάλυψη ψελλίσετε «αχ, ναι! Με έχουν ρωτήσει κι εμένα αν είμαι έγκυος».

«Εγώ δεν θα άφηνα ποτέ το παιδί μου να φάει κάτι τέτοιο»

Ναι, το ξέρει ότι επιτρέπει στο παιδί της πού και πού να τρώει μη-βιολογικά προϊόντα ή / και κανένα πατατάκι. Δεν είναι έγκλημα που διώκεται ποινικά. Κρατήστε, λοιπόν, τις διατροφικές σας συνήθειες για τον εαυτό σας.

«Καλά, φοράς ακόμα ρούχα εγκυμοσύνης;»

Ναι. Φοράει. Γιατί την βολεύουν. Γιατί νιώθει καλύτερα με τα παραπάνω κιλά της και γιατί δεν τα πλήρωσε για να τα φορέσει μόνο 3 μήνες. Ενοχλεί κανέναν;

---
Πηγή: Babble

2 σχόλια:

  1. μερικά απ αυτά είναι συζητήσιμα.Μερικά όχι.Σήμερα οι μαμάδες μαζί με τους μπαμπαδες πρέπει να γνωρίζουν πολλά.Γιατί μας περιτρυγυρίζουν πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτοι που τα λενε αυτα ειναι κακοπροαιρετοι και καθολου διακριτικοι- ευγενικοί. μακρια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News