Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Σεξ: Τι φοβίζει πολύ τους άνδρες και τι τις γυναίκες στο κρεβάτι

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα περισσότεροι από 2.100 εθελοντές από Ευρώπη και ΗΠΑ

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, μια ανεπιθύμητη κύηση και ζητήματα που άπτονται της εμφάνισης και των επιδόσεων στο κρεβάτι «στοιχειώνουν» την ερωτική ζωή ανδρών και γυναικών, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα περισσότεροι από 2.100 εθελοντές από Ευρώπη και ΗΠΑ, είπαν ότι ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι η ερωτική συνεύρεση με κάποιον/-α που πάσχει από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Ο φόβος αυτός έλαβε βαθμολογία 7 (με άριστα 10) στην κλίμακα του φόβου, ενώ πολύ κοντά (με 6 στα 10) ήταν και μια ανεπιθύμητη κύηση.

Σχεδόν εξίσου ανησυχητικός με τις ανεπιθύμητες κυήσεις είναι ο φόβος ότι ο/η ερωτικός/-η σύντροφος δεν θα τους βρει ελκυστικούς, ενώ οι επόμενοι συχνοί φόβοι επικεντρώνονται σε θέματα που αφορούν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση, όπως ότι δεν θα κατορθώσουν να ικανοποιήσουν τον/την σύντροφό τους ή ότι δεν θα κάνουν καλό σεξ.

Άλλοι φόβοι στο τοπ-10 των ανησυχιών είναι ότι ο ερωτικός σύντροφος δεν θα δέχεται την άρνηση ως απάντηση σε κάτι που θέλει να κάνει, ότι θα ζητήσει κάτι που θα αντιβαίνει τα όρια που θέτει κάθε άνθρωπος στον εαυτό του ή ότι θα συμβεί κάτι που θα κάνει το ίδιο το άτομο να νιώσει ντροπή (π.χ. κάποια ανεπιθύμητη σωματική λειτουργία).

Ανά φύλο

Οι τρεις κυριότεροι φόβοι των γυναικών έχουν συνέπειες αφού κατά σειράν είναι ένας σύντροφος που θα αρνηθεί να βάλει προφυλακτικό, ένας σύντροφος με σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και ένα σπασμένο προφυλακτικό που θα οδηγήσει σε εγκυμοσύνη.

Οι άνδρες μοιράζονται τους δύο από αυτούς τους τρεις φόβους (τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη) αλλά την πρώτη τριάδα των δικών τους φοβιών συμπληρώνει μία σύντροφος που δεν θα έχει οργασμό ή δεν θα νιώσει ικανοποίηση από το σεξ μαζί τους.

Ο φόβος αυτός βρίσκεται στη θέση υπ’ αριθμόν 2, πριν από την εγκυμοσύνη.

Στο τοπ-10 των ανδρών υπάρχουν επίσης πολλά ζητήματα που προκαλούν ανασφάλεια, όπως η πρόωρη εκσπερμάτωση, το μέγεθος του πέους, το ότι αισθάνονται μη-ελκυστικοί και το ότι πιστεύουν ότι δεν είναι καλοί στο κρεβάτι.

Στις γυναίκες, ο φόβος ότι θα τις πιέσει ο ερωτικός σύντροφος να κάνουν κάτι που δεν θέλουν ή ότι δεν θα δέχεται το «όχι» ως απάντηση είναι πιο ισχυρός από τις ανασφάλειές τους.

Στις κοινές απαντήσεις στο τοπ-10 των δύο φύλων συμπεριλαμβάνονται η φοβία ότι ο σύντροφος θα ενοχληθεί από την τριχοφυΐα στο σώμα τους στη διάρκεια του σεξ και η ντροπή να γδυθούν μπροστά στο άλλο πρόσωπο.

Όσον αφορά τέλος τον οργασμό, για τις γυναίκες είναι σημαντικός ο φόβος ότι δεν θα έχουν οι ίδιες οργασμό κατά την ερωτική επαφή. Αντιθέτως, για τους άνδρες ο δικός τους οργασμός είναι το τελευταίο που τους απασχολεί.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από την βρετανική διαδικτυακή εταιρεία παροχής ιατρικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών Superdrug, έδειξε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ανησυχούν περισσότερο απ’ όσο οι Αμερικανοί για θέματα όπως ο θόρυβος που θα κάνουν στη διάρκεια του σεξ, το αν θα αποκαλέσουν το ερωτικό ταίρι τους με άλλο όνομα και αν θα τους βρει άγαρμπους.

---
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News