Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Δήμαρχος Αλμωπίας σε Σηφάκη: «Είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία καταυλισμού Ρομά, χωρίς περιστροφές και χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης»

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ

Είναι κακό για τον τόπο μια παρανόηση να παίρνει διαστάσεις και να δημιουργεί παρεξηγήσεις και θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Ως Δήμαρχος επιζητούσα πάντα και επιζητώ τη βοήθεια όλων των βουλευτών της περιοχής, η οποία είναι πάντα ευπρόσδεκτη και δε φείδομαι επαίνων όταν αυτή είναι αποτελεσματική και προάγει τον κοινό σκοπό, που δεν είναι άλλος από την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας.

Στο θέμα που ανέκυψε με τον φημολογούμενο καταυλισμό Ρομά θα ήθελα ευγενικά να θυμίσω στον αγαπητό Βουλευτή κ. Σηφάκη, ότι στη συνάντηση με την Υπουργό κ. Θεανώ Φωτίου, στην οποία ήταν και ο ίδιος παρόν, καθώς επίσης και στην προχθεσινή μας συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο, συζητήθηκε η εφαρμογή προγενέστερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε στον «Καθορισμό κατάλληλων χώρων για την οργανωμένη εγκατάσταση πλανοδίων» (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).


Σε καμία περίπτωση δε συναινέσαμε στη δημιουργία πρότυπου καταυλισμού Ρομά. Μια τέτοια εξέλιξη εννοείται ότι μας βρίσκει αντίθετους. Δεν ξέρω πως και γιατί προέκυψε μια τέτοια παρεξήγηση αλλά θέλω να κάνω ξεκάθαρη τη θέση του Δήμου και να εκφράσω την αντίθεσή μου χωρίς περιστροφές και χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης με τον κ. Σηφάκη, ο οποίος πιστεύω τώρα, έχοντας ξεκάθαρη τη θέση μου, που εκφράζει τη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου, να μπορεί να τοποθετηθεί καλύτερα στο συγκεκριμένο ζήτημα με στόχο πάντα το συμφέρον των συμπολιτών μας.

Μπίνος Δημήτριος
Δήμαρχος Αλμωπίας

21 σχόλια:

  1. gia pious planodious milate monoi katiki aridaias einai pleon xorisn na plironous reyma kai nero k dimarxe o nomos provlepi 3 imeri dianixtereusi kai oxi monimotita

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βίντεο θα αρχίσει τις επόμενες μέρες να παίζει. Κρατήστε την ανάσα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Γιάννη...
      Κρατάμε την ανάσα μας...
      Περιμένουμε την αποκάλυψη του αιώνα...
      Μην αργείς...

      Διαγραφή
    2. περιμενω να το δω, μεχρι τοτε θα σταματησω τα τσιμπουκια.

      Διαγραφή
    3. Ανυπομονούμε... ελπίζω μόνο να μην ειναι και αυτό αλλο ένα ψέμα της αριστεράς. Κάποτε μας βάλατε να ψηφίσουμε όχι και το κάνατε σε μια νύχτα ναι. Αξιοπιστία πάνω απ όλα

      Διαγραφή
  3. ΤΙ ΠΡΕΜΟΥΡΑ Σ' ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΡΕ ΣΗΦΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ; Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙΣ. ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΔΥΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΤΖΑΚΡΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΝΑΙΠΑΛΟ. ΚΡΙΜΑ... ΔΙΕΨΕΥΣΕΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν υπάρχει θέμα συζήτησης.Δεν υπάρχει καν συζήτηση.Θεωρείτε ύποπτη κάθε πρόταση παρόμοια.Σε πλήρη ετοιμότητα -απο δημοκρατικούς πολίτες- τα αντανακλαστικά μας.Μπορεί να ψηφίσαμε Συριζα, αλλά τέτοιες ιδέες είναι επικίνδυνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Ρομά έχουν ψήφους................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σκεφτηκε ποτε ποσοι απο τους ψηφοφορους του συμφωνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη κάνε δημοψήφισμα. Ξέρεις εσύ και οι σύντροφοι από δημοψηφίσματα.

      Διαγραφή
  8. Γιάννη μου έχεις χάσει την μπάλα. Ντροπιάζεις την Αλμωπία. Μεγάλη πρεμούρα σε επιασε για τους τσιγγάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνελθε ρε Γιαννη, απο γκαφα σε γκαφα το πας, μου κανει εντυπωση που απομακρυνες ανθρωπους που σε στηριξαν και μιλας σε ανθρωπους μιας πενταρας αξια, ξυπνα ΜΠΟΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαχαχα είστε γελοίοι ρε!!! Σας γλεντάει ο Σηφάκης.. Χαλαρώστε δεν θα ειναι υποψήφιος Δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑ ΤΕΤΟΙΟ ΓΛΕΝΤΙ!!! ΑΣ ΜΑΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΜΠΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ;;; ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ...

      Διαγραφή
  12. Οσα δεν ξέρετε για τους «καημένους» τους Ρομά…

    Ξεκινάμε λοιπόν με το πιο εύκολο… Ένας Ρομά ή καλύτερα μια Ρομά μπορεί να γίνει πολύτεκνη μέσα σε 3 χρόνια χωρίς καν να γεννήσει παιδί. Πως? Απλά με 2 μάρτυρες, πηγαίνει σε ένα αστυνομικό τμήμα και δηλώνει οτι…γέννησε κάτω απο ένα δέντρο. Γιατί αυτό? Πάμε να δούμε τι λέει το τρίτο δικαιολογητικό για να γίνει η ληξιαρχική πράξη γέννησης

    Δελτίο Γέννησης – Πιστοποιητικό από τον γυναικολόγο-μαιευτήρα ο οποίος δηλώνει πότε και που έγινε ο τοκετός. Σε περίπτωση αδυναμίας προσκόμισης του παρόντος πιστοποιητικού χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση τρίτου ατόμου που παραστάθηκε στον τοκετό. Και κάπου εδώ εμφανίζονται οι 2 μάρτυρες και δηλώνουν οτι όντως το παιδί γεννήθηκε κάτω απο ένα δέντρο. Η οικογένεια Ρομά παίρνει το χαρτί και έχει ληξιαρχική πράξη γέννησης και έχει ένα εικονικό παιδί. Και θέλετε να μάθετε το καλύτερο ? Το παιδί που δηλώνουν είναι ΠΑΝΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙ… Γιατί ??? Γιατί αν δηλώσουν αγόρι κάποια στιγμή θα τους έρθει χαρτί για στρατό. Οπότε δηλώνουν ψεύτικο παιδί κορίτσι και από εκείνη τη μέρα κανείς δεν ασχολείται. Αν ζητηθεί από την αστυνομία να δουν το παιδί (πράγμα αδύνατον) παίρνουν ενα μωρό απο άλλον Ρομά. Είπατε τιποτα ????
    Δεύτερον, έχεις ποτέ αναρωτηθεί τι θα γινόταν αν συμπεριφερόσουν στο παιδί σου όπως συμπεριφέρεται ένας Ρομα στο δικό του? Σε πόσα φανάρια έχεις δει 4-5 χρόνον παιδί Ρομά να πουλάει χαρτομάντιλα χωρίς παπούτσια και βρώμικο ? Προσωπικά βλέπω κάθε μέρα. Πόσες φορές έχουμε δει πατέρα Ρομά να βαράει το παιδί του και τη γυναίκα του ? Πααααρα πολλές φορές. Αν εσύ έκανες αυτά στο παιδί σου ξέρεις τι θα γινόταν ? Θα έχανες την επιμέλεια του παιδιού σου και το παιδί σου θα πήγαινε σε ίδρυμα μέχρι να μεγαλώσει, έχει συμβεί ποτέ αυτό σε κάποιον Ρομα? Η απάντηση είναι ΟΧΙ.Οι Ρομά αποτελούν μια πληθυσμιακή ομάδα που λαμβάνει πολλά προνοιακά επιδόματα. Πολλές οικογένειες, μάλιστα, ζουν ουσιαστικά από αυτά. Επίδομα φτώχειας, πολυτέκνου αλλά και για ατυχήματα που παθαίνουν συχνά λόγω του τρόπου ζωής τους και χρόνιες ασθένειες. Μετά από έρευνα μόνο στην περιοχή του Βόλου, αποκαλύφθηκε ότι 14 Ρομά εισέπρατταν παρανόμως οικογενειακά επιδόματα ύψους 211.000 ευρώ. Είναι κοινό μυστικό, άλλωστε, ότι ο αριθμός των παιδιών που δηλώνονται από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα στους κόλπους των Ρομά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
    Η Κάρτα Αλληλεγγύης, που θεσμοθετήθηκε από το υπουργείο Εργασίας για να ανακουφίσει πολλές οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, καταλήγει σε δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό σε Ρομά, καθώς πάρα πολλοί εξ αυτών εμφανίζονται να πληρούν τα κριτήρια. Είναι σύνηθες φαινόμενο, μας λένε εκπαιδευτικοί, να εγγράφονται στα δημόσια σχολεία παιδιά των Ρομά χωρίς, όμως, να παρακολουθούν τα μαθήματα. Αυτό συμβαίνει επειδή για να λαμβάνουν οι γονείς το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης προϋπόθεση είναι τα παιδιά τους να είναι ενταγμένα στο σύστημα υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
    Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, εισπράττουν επιδόματα κάθε είδους παρότι είναι εύποροι. Τα εισοδήματά τους, όμως, είναι κατά κανόνα αδήλωτα. Με τον τρόπο αυτό στερούν επιδόματα από πραγματικά άπορες οικογένειες, οι οποίες ουδέποτε έτυχαν κάποιας ιδιαίτερης μεταχείρισης.
    Καλά το άλλο σίγουρα το διαβάσατε… Ετοιμάζει ο Σύριζα να τους βάζει στα ΤΕΙ μόνο με απολυτήριο λυκείου.Και ενώ το δικό σου παιδί φίλε μου θα διαβάζει ολη μέρα, θα χρεώνεσαι εσύ σε φροντιστήρια, θα έρχεται ο Ρομά και θα παίρνει μια θέση σε ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις ακόμα και αν πέρασε με 9.5.
    Ο δήμαρχος Μενιδίου και αρκετοί κάτοικοι δήλωσαν «Οταν προσπαθούσαμε να γκρεμίσουμε τους αυθαίρετους καταυλισμούς, οι άνθρωποι που σήμερα κυβερνούν και τότε ήταν εν δυνάμει κυβερνώντες μάς εμπόδιζαν συστηματικά. Μας έλεγαν ρατσιστές και έφτασαν μέχρι και να μας καταγγείλουν στην Υπατη Αρμοστεία».

    Τελειώνουμε μόνο με μία πρόταση…
    Θες να περάσεις και εσύ καλά σε αυτή τη ριμαδοχώρα ? Δήλωσε ότι είσαι Ρομά… Τα επιδόματα σε περιμένουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σηφακη και ναι να ειπαν πριν και να το αλαξαν τωρα εσυ δεν μπορεις να μιλας για κολοτουμπα ειστε πολυ μπροστα στις τουμπες! Ολη η αλμωπια θα στηρηξει μπινο στο θεμα για τους ρομα! Οσο για τον φιλο ποιο πανω που λεει μην φοβαστε δεν κατεβενει για δημαρχος ο σηφακης εγω του λεω ενα οτι ο σηφακης στην αλμωπια οχι για δημαρχος αλλα ουτε σε δ.σ συνετερισμου δεν μπορει πλεον να βγει! Τον εμαθε ο κοσμος ποιος ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μετα απο τα τοσα που εκανε ο σηφακης επιτελους καταπιαστηκε με το φλεγον ζητημα της περιοχης , ηταν αυτο που χρειαζοταν επιτελους η αλμωπια μας εναν καταυλισμο ρομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News