Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

ΝΟΔΕ ΝΔ Πέλλας: Αυτά είναι τα ψέματα του Γιάννη Σηφάκη - «Στις αοριστολογίες θα απαντήσουμε με γεγονότα»

Στις αοριστολογίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εμείς θα απαντήσουμε με γεγονότα

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, για ακόμη μια φορά, ο κύριος Σηφάκης γίνεται ο κριτής των πάντων, υποδεικνύει συμπεριφορές και απαιτεί χειροκρότημα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σηφάκης με ανακοίνωση του κατηγορεί τη ΝΟΔΕ Πέλλας για σύνταξη δήθεν φασιστικών διαγγελμάτων, απειλεί πολιτικούς αντιπάλους με δικαστήρια και αποκηρύσσεται σωτήρας του Νομού Πέλλας. Έλεος! Θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστα όσα απίθανα ισχυρίζεται, αλλά είναι πράγματι άξιο απορίας πως ένα μέλος του κοινοβουλίου που στηρίζει τη σημερινή κυβέρνηση, που έχει καταστρέψει τη χώρα, βρίσκει τόσο θράσος να μας κουνάει και το δάχτυλο! Πως μετά από τόση καθυστέρηση στην υλοποίηση ειλημμένων αποφάσεων, που αφορούν στα προβλήματα του Νομού μας, ζητάει τη σιωπή και τη συνενοχή μας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να μας υποδεικνύει, ότι, αντί να κάνουμε κριτική, θα πρέπει να τον χειροκροτούμε.

Ο κ. Σηφάκης που αυτοαποκαλείται “σωτήρας” του Νομού, επικαλείται μεταξύ άλλων μια σειρά αποφάσεων που έχουν ληφθεί επί ημερών Νέας Δημοκρατίας, μετά από πολλούς αγώνες και σκληρές προσπάθειες. Επειδή όμως στον ΣΥΡΙΖΑ αρέσκονται να βαφτίζουν το κρέας ψάρι και να κάνουν το μαύρο άσπρο, καλό είναι να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη.

Στις αοριστολογίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εμείς θα απαντήσουμε με γεγονότα:

Πρώτο ψέμα: Η ίδρυση του ΕΚΑΒ Αλμωπίας. Με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ στις 20 Οκτωβρίου 2014 εγκρίθηκε η ίδρυση του ΕΚΑΒ στην Αλμωπία. Συγκεκριμένα η απόφαση ανέφερε: «…επειδή υπάρχει αναγκαιότητα κάλυψης της περιοχής της Αλμωπίας, με την ίδρυση ΕΚΑΒ στην Αλμωπία, ο οποίος θα συντελέσει στην αποτελεσματική παροχή των προσφερόμενων από το ΕΚΑΒ υπηρεσιών λόγω των δυσχερειών μετακίνησης που οφείλονται στους ορεινούς όγκους και στο ανεπαρκές οδικό δίκτυο, εισηγούμαι να ληφθεί απόφαση για τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στην Αλμωπία…». Σήμερα λοιπόν, αντί ο κ. Σηφάκης να επιχαίρει και να εμφανίζει ως δικό του επίτευγμα την ίδρυση του ΕΚΑΒ Αλμωπίας, ας μας απαντήσει τι έκαναν από τότε ο ίδιος και η κυβέρνηση του για την στελέχωση και τον εξοπλισμό;

Δεύτερο ψέμα: Η προμήθεια του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε προγραμματίσει την προμήθεια του αξονικού τομογράφου για το νοσοκομείο Γιαννιτσών το Σεπτέμβριο του 2014. Συγκεκριμένα στις 12 Αυγούστου 2104, ο τότε υπουργός Υγείας κ. Βορίδης, υπέγραψε την απόφαση για την προμήθεια του αξονικού τομογράφου. Η απόφαση όριζε ότι η εγκατάσταση του αξονικού θα λάμβανε χώρα τον Φεβρουάριο του 2015. Μετά, όπως είναι γνωστό, ήρθε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και ακύρωσαν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό δημοσίου και Siemens, βάσει του οποίου η εταιρεία Siemens θα αποζημίωνε το ελληνικό δημόσιο.

Τρίτο ψέμα: Η προμήθεια του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Έδεσσας. Στις 18 Νοεμβρίου του 2014, με απόφαση του τότε αναπληρωτή Υγείας εγκρίθηκε η προμήθεια αξονικού τομογράφου για το νοσοκομείο της Έδεσσας, με κάλυψη της δαπάνης από το Επενδυτικό Πρόγραμμα “Μακεδονίας – Θράκης”. Στην σχετική απόφαση προβλεπόταν προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού και ως δικαιούχος της προμήθειας ορίζονταν η 3η Υγειονομική Περιφέρεια. Αυτή είναι ακόμα μια απόφαση που ακύρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Τώρα ο κύριος Σηφάκης ζητάει να τον χειροκροτήσουμε για όσα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη από το 2015!

Τέταρτο ψέμα: Η μετεγκατάσταση της μονάδας τεχνητού νεφρού στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Έδεσσας. Ήδη από τον Μάιο του 2014 το ΚΕΣΥΠΕ, με απόφαση του είχε εγκρίνει τη χρηματοδότηση για την μεταφορά της μονάδας τεχνητού νεφρού. Χρειάστηκε βέβαια να περάσουν 2,5 χρόνια για να μπορέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να πάρει μια απόφαση και να ολοκληρώσει, αν ολοκληρώσει, την μεταφορά.

Και για να προλάβουμε τυχόν κατά την προσφιλή του τακτική αντιδράσεις του βουλευτή, να τον ενημερώσουμε πως τα έγγραφα των αποφάσεων βρίσκονται στη διάθεση του, σε περίπτωση που τα αγνοεί ή προσποιείται πως τα αγνοεί!

Στον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, καλό θα είναι, να σταματήσουν επιτέλους να κατηγορούν την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να εμφανίζονται ως μεσσίες, γιατί η ιστορία έχει καταγραφεί και δυστυχώς για αυτούς δεν είναι με το μέρος τους! Το 2015, μετά από 2,5 χρόνια διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, παραδώσαμε μια χώρα με πραγματική ανάπτυξη (1%), με 1,5 δις αληθινό πρωτογενές πλεόνασμα, με πλήρως κεφαλαιοποιημένο τραπεζικό σύστημα και ανοιχτές τράπεζες, με σταδιακά μειούμενη ανεργία κ.ο.κ. Είχε ξεκινήσει ήδη η αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου στους ιδιώτες, υπήρχε σταδιακή μείωση της φορολογίας και είχε επανέλθει η εμπιστοσύνη ξένων και εγχώριων επενδυτών προς τη χώρα μας. Ήμασταν ένα βήμα πριν την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την είσοδο στην πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Αντίθετα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, 2,5 χρόνια τώρα νομοθέτησε περικοπές μισθών και συντάξεων ύψους 12,6 δις, με το πρώτο μνημόνιο που ψήφισαν, υπέγραψε μια από τις πιο κατάπτυστες και ταπεινωτικές συμφωνίες και δεσμεύσεις με το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και το «κόφτη» δαπανών. Στη συνέχεια υπέγραψε ένα ακόμη αχρείαστο μνημόνιο, με επώδυνα μέτρα για του Έλληνες πολίτες και έθεσε σε καθεστώς επιτροπείας τη χώρα μέχρι το 2060. Αυτές είναι οι ημέρες και τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σηφάκης αντί να εξαπολύει επιθέσεις κατά πάντων, νιώθοντας άβολα μπροστά στο ασφυκτικό πλαίσιο που δημιουργείται από την υπογραφή του 4ου μνημονίου, καλό θα είναι να μας απαντήσει:

• Ποιος θα πληρώσει τα 5 δις επιπλέον μέτρα που προέκυψαν από την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης;

• Πότε θα πληρωθούν οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες;

• Πότε και με ποιόν τρόπο θα επανέλθει η ρευστότητα στην αγορά, με την βαριά φορολογία που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, στραγγαλίζοντας τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες;

• Με ποιόν τρόπο θα μειωθεί η ανεργία όταν δεν υλοποιείται καμία ιδιωτική επένδυση στη χώρα;

• Πως θα λυθεί το συνταξιοδοτικό, όταν δεν δίνονται κίνητρα στους εργοδότες να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας;

• Πως θα παράγουν οι αγρότες μας όταν με την υπερψήφιση του 4ου μνημονίου επιβαρύνονται με υψηλότερη φορολογία και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών;

• Τι θα γίνει με τις φετινές ζημίες από τις χαλαζοπτώσεις όταν ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί οι περσινοί παγετοί;

• Τι θα γίνει με τα ανεκμετάλλευτα ευρωπαϊκά κονδύλια, ύψους 5 δις, που προορίζονται για τον αγροτικό τομέα;

Αν πάλι δεν έχει καμία απάντηση σε όλα ή μέρος των παραπάνω, ας μας ενημερώσει τουλάχιστον πότε θα αφήσουν την καρέκλα της εξουσίας και θα φύγουν για να λυτρωθεί ο τόπος;

Αν πάλι, προτάσσοντας το ατομικό σας συμφέρον, αδιαφορώντας για όλους τους άλλους και τον τόπο, πότε τουλάχιστον θα παύεστε να μιλάτε γι’ αυτούς που δεν μπορείτε να φτάσετε;

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία απαιτούμε απαντήσεις και προτείνουμε λύσεις για τα πραγματικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η καταστροφικότερη κυβέρνηση του τόπου, ενώ αδιαφορούμε πλήρως για τα νηπιακά απέλπιδα παιχνίδια της πολιτικής επιβίωσης του κυρίου Σηφάκη και του επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς!

Για την ΝΟΔΕ ΝΔ Πέλλας

Αθανάσιος Γίδαρης
Πρόεδρος

Λύσανδρος Αμιτζόγλου
Γεν.Γραμματέας

13 σχόλια:

 1. Για να δειτε λίγο εκεί στην ΝΟΔΕ σας μήπως υπάρχει κανένα μέλος σας που στηρίζει τον Ιωάννη για δήμαρχο και αφήστε τις ανακοινώσεις για μετα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για τον Βέσκο μιλάς; Δεν είναι ο μόνος. Έχει κι άλλους.

   Διαγραφή
 2. Τον καταργήσατε ήδη τον Κετικίδη; Αυτός δεν είναι υπεύθυνος επικοινωνίας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ρωτήστε τους τότε βουλευτές του κόμματός σας (Σταμενίτη- Τζαμτζή) να σας πουν ΟΛΗ την αλήθεια σχετικά με τον Αξονικό Τομογράφο στα Γιαννιτσά. Θα πρέπει να κρυφτείτε όλοι εκεί στη ΝΔ. (Αν δεν δημοσιεύσεις το σχόλιο θα σε καταγγείλω επώνυμα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΙΓΑ ΡΕ ΓΙΓΑΝΤΑ
   ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΚΑΛΣΟΝ

   Διαγραφή
  2. σιγα σιγα ρε μπινέ, γιατι ρε Σταυρο τόβαλες; φοβήθηκες τα φασισταρια της αριστερας;υπάλληλος του Σιφάκη εισαι; θα σου κλάσουν τ αρχ...., ακου απειλές τα κουτσαβάκια;

   Διαγραφή
  3. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Η ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ ΣΤΑΥΡΟ? ΓΡΑΦΤΟΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣΑΣ.

   Διαγραφή
 4. Koitakste na kanete kati kalo gia tin XWRA mas pou tin exete karastrapsi oloi esois oi politikantides tis theorias. Kai afiste tis mparoufes pou lete mono kai mono gia na pernete dimosiotita kivernontes kai mi!!!! Ainte giati o kosmos kegete kai eseis sta tetoia sas.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑ30 Ιουνίου 2017 - 3:36 μ.μ.

  ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Η ΝΟΔΕ ΣΑΣ.ΚΑΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΤΖΑΚΡΗ.ΕΧΕΤΕ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ.ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΣΑΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΛΙΒΑΝΣΤΗΡΙΑ ΗΣΑΣΤΑΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. της ιδιες ερωτησεις φανταζομαι Γιδαρη της κανεις και στην αλλη ταξιδιαρα την Τζακρη? ετσι δεν ειναι? γιατι μου φαινετε την βγαζεις απ το καδρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κύριε Σηφάκη προσβάλλεται τον Ταμτάκο όταν τον ταυτίζεται με γραφικούς τύπους της παρούσας ΝΔ στην Πέλλα.Ο Ταμτάκος είχε τουλάχιστον κάποιο- έστω και ελάχιστο-ίχνος αξιοπρέπειας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χασάν απο Πακιστάν.Κυριε Σιφάκη κ εμείς οι μπάσταρδοι ημαστε μαζί σου.

   Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News