Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Πως να φτιάξετε το τσάι για να έχει ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση

Ο ιδανικός τρόπος παρασκευής ώστε να διατηρήσουμε τις αντιοξειδωτικές ουσίες του στο μέγιστο δυνατό βαθμό

Η θερμοκρασία του νερού και ο χρόνος εκχύλισης, τονίζουν οι ερευνητές, είναι δύο βασικές παράμετροι που καθορίζουν το περιεχόμενο του αφεψήματος σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Έπειτα από δοκιμές με διαφορετικά είδη πράσινου, λευκού και μαύρου τσαγιού και προετοιμασία με ζεστό και κρύο νερό, οι ερευνητές κατέληξαν ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος παρασκευής ώστε να διατηρήσουμε τις αντιοξειδωτικές ουσίες του στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

- Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι αρκετά «ευαίσθητο» στις υψηλές θερμοκρασίες. Η ποσότητα των αντιοξειδωτικών του ουσιών μεγιστοποιείται όταν το τσάι παραμένει σε κρύο νερό για δύο ώρες.

- Λευκό τσάι

Το λευκό τσάι διατηρεί περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες όταν το αφέψημα παράγεται σε ζεστό νερό για δύο ώρες περίπου. Η διάρκεια προετοιμασίας του τσαγιού είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση πιο σημαντική από τη θερμοκρασία του νερού.

- Μαύρο τσάι

Σε αντίθεση με το λευκό τσάι, όσο περισσότερο μένει το μαύρο τσάι στο ζεστό νερό τόσο μειώνεται η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά. Για την παρασκευή μαύρου τσαγιού, αρκούν μερικά λεπτά σε ζεστό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News