Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ο Κώστας Παλίκογλου μίλησε για όλα αποκλειστικά στο Aridaia News: Τι λέει για Εθνικό Αριδαίας, Ακαδημίες και Αλμωπό

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξητου Προέδρου του Εθνικού Αριδαίας κ. Κωνσταντίνου Παλίκογλου στο Aridaia News και τον Σταύρο Βαφειάδη:

Πως αποφασίσατε να εμπλακείτε στα κοινά του Εθνικού Αριδαίας και ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι σας;

Τον Σεπτέμβριο του 2015 αναλάβαμε με τον Βασίλη Μαντζάρη τον Εθνικό Αριδαίας. Εκείνη την εποχή η ομάδα ήταν ανενεργή και αποφασίσαμε να την επαναλειτουργήσουμε σε μια εποχή αρκετά δύσκολη, όπως τη βιώνουμε όλοι με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει. Κίνητρό μας ήταν εξαρχής η αγάπη μας για το ποδόσφαιρο. Αποφασίσαμε ότι για να έχει διάρκεια και μέλλον το εγχείρημά μας, πρέπει πρώτα να βάλουμε τις σωστές βάσεις και να οργανώσουμε τμήματα υποδομών, τις Ακαδημίες, καθώς επίσης και να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις. Έτσι, δημιουργήσαμε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Συλλόγου στο 2ο χλμ Αριδαίας – Θεσσαλονίκης, οι οποίες περιλαμβάνουν σύγχρονους και πλήρως εξοπλισμένους χώρους αποδυτηρίων με σάουνα, υδρομασάζ και αίθουσα γυμναστηρίου, ένα γήπεδο 5Χ5 με πλαστικό χλοοτάπητα και ένα νέο γήπεδο κανονικών διαστάσεων με φυσικό χόρτο. Όλες αυτές οι ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις είναι πλέον αδειοδοτημένες και είναι οι πρώτες ιδιόκτητες και μη ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις στην Αλμωπία που αδειοδοτήθηκαν.


Πόσα παιδιά συμμετέχουν σήμερα στις Ακαδημίες;

Στις Ακαδημίες συμμετέχουν αυτή τη στιγμή 148 παιδιά 5 – 14 ετών. Με αυτή την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς που μας εμπιστεύθηκαν την διαπαιδαγώγηση και την προπόνηση των παιδιών τους. Προσπαθούμε μέσα από σύγχρονες μεθόδους και εξειδικευμένες γνώσεις στο ποδόσφαιρο να μεταδώσουμε στους αθλητές όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για να βελτιωθούν και να αναπτυχθούν στο χώρο του ποδοσφαίρου, πάντα μέσα από αξίες όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία και η αθλητική παιδεία. Ο στόχος όλου του εγχειρήματος, είναι ο Εθνικός Αριδαίας να στελεχώνεται κατά κύριο λόγο από αθλητές της Ακαδημίας και από νεαρούς αθλητές της ευρύτερης περιοχής, ώστε να διαμορφωθεί μία ομάδα με παιδιά της περιοχής σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει στα πρωταθλήματα που μετέχει.

Ποιοι είναι οι στόχοι του Εθνικοί Αριδαίας για την επόμενη χρονιά;

Ο Εθνικός Αριδαίας στη δεύτερη μόλις χρονιά της επαναλειτουργίας του κατάφερε να ανέβει κατηγορία. Να ευχαριστήσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές που με ανιδιοτέλεια προσέφεραν αγωνιστικά στον Εθνικό και στήριξαν την προσπάθειά μας. Να μου επιτρέψουν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές –χωρίς να θέλω να ξεχωρίσω κάποιον, να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στο Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος μας τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία του στην ομάδα και ακόμη πιο πολύ με την άψογη αγωνιστική του εικόνα και με το ήθος που τον διακρίνει. Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει η Αλμωπία, εντός και εκτός γηπέδου. Όσον αφορά στη νέα σαιζόν, για εμάς πάντα ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται η οργάνωση της λειτουργίας της ομάδας και των εγκαταστάσεών της και σε αυτό θα ρίξουμε και φέτος το βάρος μας. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, θα γίνουν κάποιες κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ, πάντα με αθλητές που θα σέβονται τη φιλοσοφία μας. Το ρόστερ μας είναι ήδη πολύ ανταγωνιστικό για το νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Θέλουμε να κάνουμε μια καλή πορεία κι αν είμαστε κοντά στις θέσεις της ανόδου θα τη διεκδικήσουμε.


Πως είναι η συνεργασία σας με τον Βασίλη Μαντζάρη;

Η συνεργασία με τον Βασίλη είναι άψογη. Ταιριάζουμε απόλυτα στη φιλοσοφία μας για το ποδόσφαιρο. Χωρίς τον Βασίλη δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό εγχείρημα, γιατί έχει αναλάβει όλο το αγωνιστικό κομμάτι της Ακαδημίας και του Εθνικού.

Πως κρίνετε το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Πέλλας και τον ανταγωνισμό που υπήρχε κατά την προηγούμενη χρονιά;

Αυτό που είδαμε φέτος στη Β’ Κατηγορία ήταν πολύ ευχάριστο, σε σχέση με τη γενικότερη εικόνα του ποδοσφαίρου, γιατί ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και πολύ ενδιαφέρον για τον κόσμο που το παρακολούθησε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που μετείχαν και κάνανε αυτό το πρωτάθλημα τόσο ανταγωνιστικό και να ευχηθώ στις Διοικήσεις τους καλή δύναμη για τη νέα χρονιά. Να δώσω συγχαρητήρια και στις άλλες δυο ομάδες –Θύελλα Σαρακηνών και Άρη Υδραίας- για την άνοδό τους. Τέλος να συγχαρώ τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Πέλλας κ. Στέργιο Αντωνίου και το Δ.Σ. για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.


Διατελέσατε παλιότερα Πρόεδρος του Αλμωπού. Πείτε μας λίγα λόγια για εκείνη την περίοδο.

Ο Αλμωπός είναι η ιστορικότερη ομάδα της περιοχής, η οποία ενώνει όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αλμωπίας, και αυτή την ταυτότητα θα πρέπει να έχει. Είχα την τιμή να διατελέσω Πρόεδρος της ομάδας. Ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία για μένα. Η συνεργασία με όλα τα παιδιά της τότε Διοίκησης ήταν άψογη και νομίζω ότι καταφέραμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στο να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα της ομάδας. Ο Αλμωπός έχει συνέχεια και έτσι θα πρέπει να γίνεται, η μία Διοίκηση να διαδέχεται την άλλη και η κάθε μια να βελτιώνει ακόμα περισσότερο την εικόνα του Συλλόγου.

Πως κρίνετε τις εξελίξεις στον Αλμωπό;

Αρχικά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Κώστα Γάτσο και στη Διοίκησή του που κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στη Γ’ Εθνική μετά από αρκετά χρόνια. Παρακολουθώ τις εξελίξεις στην ομάδα, όπως δεν σταμάτησα να το κάνω και από τη στιγμή που αποχώρησα από τη θέση του Προέδρου. Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει για το καλό του Συλλόγου, είναι να βρεθεί άμεσα μια διάδοχη κατάσταση η οποία θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του. Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε πως υπάρχει μια δυσκολία στο να βρεθεί αυτή η διάδοχη κατάσταση και αυτό γιατί βλέπουμε ότι η ομάδα έχασε γρήγορα τον ενθουσιασμό της ανόδου στη Γ’ Εθνική με τη μικρή προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο. Αποτέλεσμα ήταν στο τελευταίο παιχνίδι να κόπηκαν μόλις 7 εισιτήρια, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος. Αυτό είναι ένα αρνητικό στοιχείο που ίσως αποτρέπει κάποιους νέους παράγοντες να ασχοληθούν.

Που πιστεύετε ότι οφείλεται το γεγονός ότι η ομάδα του Αλμωπού έχασε γρήγορα τον ενθουσιασμό της ανόδου, όπως είπατε παραπάνω;

Όπως είπα και παραπάνω, η ταυτότητα του Αλμωπού θα πρέπει να είναι αυτή του εκπροσώπου όλης της Αλμωπίας. Έτσι πιστεύω ότι θα έχει και μεγάλη προσέλευση κόσμου. Η άνοδος στη Γ’ Εθνική ίσως να αποπροσανατόλισε τη Διοίκηση με αποτέλεσμα να χάσει ο Αλμωπός αυτή του τη ταυτότητα. Ως άνθρωπος που ασχολείστε με τις Ακαδημίες, πιστεύεις ότι η Αλμωπία έχει ταλέντα που μπορούν να προχωρήσουν σε παραπάνω κατηγορίες και να κάνουν μια αξιοπρεπή καριέρα; Ναι, πιστεύω ότι υπάρχει ταλέντο στην περιοχή, αυτό έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν με τους πολλούς ποδοσφαιριστές που έχουν αναδειχτεί και έχουν αγωνιστεί σε ανώτερες κατηγορίες. Αλλά λείπει από την περιοχή η οργάνωση και η εγκαταστάσεις οι οποίες θα βοηθήσουν τα παιδιά με ταλέντο να το αναδείξουν σε μέγιστο βαθμό. Αυτό το κενό προσπαθούμε και θέλουμε να συμπληρώσουμε με το εγχείρημα αυτό με τον Βασίλη Μαντζάρη.

Κλείνοντας, να ευχαριστήσω και το Aridaia News για τη φιλοξενία και για την προβολή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

15 σχόλια:

  1. ΚΩΣΤΑ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ειχες κρατησει τοτε την ομαδα θα την εφτανες πολύ ψηλα και με τα δικα μας παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αλλο γ εθνικη κωστα και αλμωπος αλλο β ερασιτεχνικη και εθνικος,τα νουμερα αλλαζουν τρομακτικα,ευχομαι ομως επειδη εδωσες θετικα δειγματα στις ακαδημαδιες σου οσο αφορα την δουλεια και την οργανωση να μπορεσεις να αναλαβεις τον αλμωπο και να συσπειρωσεις τον κοσμο διπλα του.αναμενουμε στις 12 του μηνος να δουμε ποια θα ειναι η διαδοχη κατασταση της ομαδας.αγαπαμε και τον εθνικο και τον αλμωπο.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για την ομάδα που την παράτησε οταν ηταν πρόεδρος στα μεσα της χρονιάς και ενώ ειχε κανει ολες τις συμφωνίες αυτος γιατι δεν μας λέτε τπτ που έβγαλαν τον Κοντακο να βγάλει το φίδι απο την τρύπα, καλα εισαι στην Α ΚΩΣΤΑΚΗ μια χαρά άσε τα κόλπα της πολιτικης με το ποδοσφαιρο

      Διαγραφή
    2. μιλας ρε φιλε οτι παρατησε την ομαδα,ενοεις οταν τον κυνηγουσαν μεσα στην αριδαια να τον πλακωσουν στο ξυλο και ηταν μονος;που ηταν οι αλλοι;δηλ ο γατσος,ο ζερζης,και οι αυλικοι τους ειναι πιο λιγο πολιτικα προσωπα απο τον κωστα;σκεψου τι γραφεις...

      Διαγραφή
  4. με τα δικά μας παιδιά μέχρι Α1 φτάνεις.Ούτε βήμα πιο πέρα.Δεν το είδαμε 5 χρονιές? Αυτό το ερώτημα έχει απαντηθεί οριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένώ μέ τόύς πάίκτάράδές πόύ γέράνέ τέρμάρίσές τρίτός...άπό τό τέλός...όύσίάστίκά έπέσές...πόσό πάράμύθί έπίτέλόύς μέ τίς μέτάγράφές...

      Διαγραφή
    2. γιατί αυτός που τερμάτισε π.χ. 5ος στη βαθμολογία σου άρεσε? καμία διαφορά.Στο δεύτερο γύρο εσύ διάλεγες ποια θέση θα πάρεις.Όλοι αδιάφοροι.

      Διαγραφή
    3. ρε μεγάλε υπήρχε περίπτωση φέτος ο Αλμωπός να πέσει? τρίτη πιο αξιόπιστη ομάδα στον όμιλο ονομάστηκε μετά την Καλαμαριά και τη Δόξα.Γνωρίζεις πόσα χρέη άφησαν κάτι Καμπανιακοί και κάτι Λαγκαδάδες και κάτι Χρυσούπολες? είπαμε να κάνουμε χαβαλέ γιατί επιχειρήματα δεν έχουμε αλλα μη το ξεφτιλίσουμε.Χωρίς λεφτά η Γ δεν παλευετε.Και ούτε είναι παιχνίδι για πιτσιρικάδες.

      Διαγραφή
  5. ή βάζεις ή βγάζεις απ το ποδόσφαιρο .Εσύ σε ποια κατηγορία είσαι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μαντζαρη τον εονικο και τα ματια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. keep going.Υπαρχουν αυτοι που σχολιαζουν και υπαρχουν και αυτοι που ενεργουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News