Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Φροντιστήριο ΓΝΩΣΗ: Εκτίμηση θεμάτων της Έκθεσης ΓΕΛ αποκλειστικά στο Aridaia News

Τα θέματα μπορούν να χαρακτηριστούν σε γενικές γραμμές κατανοητά και εύκολα διαχειρίσιμα για τους περισσότερους εξεταζόμενους

Πρεμιέρα σήμερα και για τους μαθητές της Γ΄ Τάξης Γενικού Λυκείου. Με την ευκαιρία αυτή να ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές.

Τα θέματα μπορούν να χαρακτηριστούν σε γενικές γραμμές κατανοητά και εύκολα διαχειρίσιμα για τους περισσότερους εξεταζόμενους.

Το κείμενο που επέλεξε η επιτροπή είναι διασκευασμένη ομιλία του Γρηγόρη Σκαλκέα και αναφέρεται στην Επιστημονική Ευθύνη. Να σημειωθεί ότι δεν έχει δυσκολίες κατανόησης, ενώ και οι Παρατηρήσεις που το συνοδεύουν είναι αναμενόμενες.

Η Άσκηση Β1 έχει τη μορφή Σωστού-Λάθους, η οποία διευκολύνει τους μαθητές. Εξαίρεση ίσως αποτελεί η Άσκηση Β4 που απαιτεί κάποια προσοχή.

Η Παραγωγή Λόγου έχει ως θεματικό άξονα το ρόλο της επιστήμης και τα ηθικά εφόδια του σύγχρονου επιστήμονα, κάτι που σχετίζεται άμεσα με το γνωστικό περιβάλλον της Γ΄ Λυκείου. Βέβαια, το δεύτερο Ζητούμενο (ηθικά εφόδια) δεν είναι τόσο ευρύ και απαιτεί συνδυαστική σκέψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News