Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Στους 79 οι νεκροί στον Πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου

Φόβοι για ακόμα περισσότερα θύματα
Στους 79 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από την φονική πυρκαγιά στον Πύργο Γρένφελ του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι, πέντε ημέρες από τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης που ξέσπασε η φωτιά.

Τα νέα στοιχεία έδωσε στην δημοσιότητα ο Στιούαρτ Κάντι, αστυνομικός διοικητής, μιλώντας έξω από τα κεντρικά γραφεία της Σκότλαντ Γιαρντ την Δευτέρα. «Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει κανείς την απόγνωση που έχει προκαλέσει αυτή η φωτιά», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε πως πέντε άτομα που είχαν καταγραφεί στους αγνοούμενους εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Εν τω μεταξύ, η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου έδωσε την Κυριακή το βράδυ στην δημοσιότητα οπτικό υλικό από το εσωτερικό του Πύργου, το οποίο αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής: Τόνοι στάχτης και αποκαΐδια όπου κι αν γυρίσει κανείς το βλέμμα, τίποτα δεν θυμίζει κατοικήσιμο κτήριο, εκεί που μέχρι πριν από λίγες ημέρες έπαιζαν παιδιά και μεγάλωναν οικογένειες...

Χαρακτηριστικό της απόλυτης καταστροφής είναι και το γεγονός πως οι αρχές φοβούνται ότι δεν θα καταστεί δυνατόν να αναγνωριστούν όλοι οι νεκροί, ακόμα και αν εντοπιστούν όλες οι σοροί των αγνοούμενων, καθώς η αλλοίωση είναι τέτοια που έχει επηρεάσει ολοκληρωτικά και το dna.

Μετά την σφοδρή κριτική για την αντιμετώπιση της κατάστασης, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πως το ποσό των 5.500 λιρών θα δοθεί σε κάθε οικογένεια που έμεινε άστεγη μετά τη φονική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες αυτών των ανθρώπων. Οι 500 λίρες θα δοθούν μετρητά και οι 5.000 θα περάσουν σε λογαριασμούς των οικογενειών στην τράπεζα, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας. Τα χρήματα θα εκχωρηθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς από σήμερα Δευτέρα, ενώ η Τερέζα Μέι δήλωσε πως «η κυβέρνησή μου θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να βοηθήσει ουσιαστικά τους ανθρώπους αυτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News