Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Τα 65,6 εκατομμύρια φτάνουν οι άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να αφήσουν τον τόπο τους

Η ειρήνη σε αυτό τον κόσμο φαίνεται να είναι αδύνατη

Αριθμό ρεκόρ έχουν φτάσει οι προσφύγες, οι αιτούντες άσυλο και οι άνθρωποι που ζουν εκτοπισμένοι παγκοσμίως, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Ο αριθμός αγγίζει τα 65,6 εκατομμύρια και παρουσιάζει αύξηση 300.000 σε σχέση με το 2015, μικρότερη σε σύγκριση με αυτή της περιόδου 2014-2015, κατά την οποία ο αριθμός άγγιξε τα πέντε εκατομμύρια.
Ωστόσο, ο Ύπατος Αρμοστής, Φιλίπο Γκράντι, τόνισε ότι και πάλι, οι αριθμοί μαρτυρούν την αποτυχία της διεθνούς διπλωματίας. «Η ειρήνη σε αυτό τον κόσμο φαίνεται να είναι αδύνατη» σχολίασε.

Ο ίδιος προειδοποίησε για το βάρος που πέφτει στις φτωχότερες χώρες του κόσμου, καθώς το 84% περίπου των εκτοπισμένων ζουν σε φτωχές ή μεσαίου εισοδήματος χώρες.

«Πώς γίνεται να ζητήσω από χώρες σε Αφρική, Μέση Ανατολή και Ασία, με σαφώς λιγότερους πόρους, να απορροφήσουν εκατομμύρια προσφύγων, όταν οι πλουσιότερες αρνούνται να το κάνουν;» αναρωτήθηκε.

Η Ύπατη Αρμοστεία δήλωσε ότι ελπίζει η τελευταία αυτή καταγραφή των συγκλονιστικών αριθμών εκτοπισμένων ανθρώπων, να παροτρύνει τις «υγιείς» χώρες να αναθεωρήσουν.

Οι εκτοπισμένοι άνθρωποι παγκοσμίως σε αριθμούς:


Υπάρχουν 65,6 εκατομμύρια εκτοπισμένοι παγκοσμίως- περισσότεροι από όσους ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα:

22,5 εκατομμύρια είναι πρόσφυγες
40,3 εκατομμύρια βρίσκονται εκτοπισμένοι στην ίδια τους τη χώρα
2,8 εκατομμύρια ζητούν άσυλο

Από πού έρχονται οι πρόσφυγες;
5,5 εκατομμυρια από τη Συρία, ενώ 6,3 εκατομμύρια Σύροι βρίσκονται εκτοπισμένοι εντός της χώρας.
2,5 εκατομμύρια από το Αφγανιστάν
1,4 εκατομμύρια από το νότιο Σουδάν

Ποιος φιλοξενεί τους πρόσφυγες;
Η Τουρκία φιλοξενεί 2,9 εκατομμύρια, το Πακιστάν 1,4 εκατομμύριο, ο Λίβανος 1 εκατομμύριο, το Ιράν 979 χιλιάδες, η Ουγκάντα 940 χιλιάδες και η Αιθιοπία 791.600.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News