Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Μία νεκρή από τον σεισμό 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Λέσβου - Κατέρρευσαν σπίτια

Η σεισμική δόνησε σημειώθηκε στις 15:28 στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Λέσβο και τη Χίο και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στα 10 χλμ

Μία νεκρή, πάνω από 12 τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, δεκάδες ελαφρύτερα, τεράστιες ζημιές σε σπίτια, είναι ο τραγικός απολογισμός του μεγάλου σεισμού μεγέθους 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Πριν από λίγο μία ακόμα γυναίκα απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ο οποίος βρίσκεται στη σεισμόπληκτη περιοχή του χωριού Βρίσα.

Η σεισμική δόνησε σημειώθηκε στις 15:28 στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Λέσβο και τη Χίο και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στα 10 χλμ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 Ρίχτερ, ενώ από εκείνη την ώρα έχουν σημειωθεί πάνω από 22 μετασεισμοί στην ευρύτερη περιοχή.

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο σεισμός έχει προκαλέσει ζημιές στη νότια Λέσβο.

Ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, ανέφερε στο ΑΠΕ ότι κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα. Ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.

Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News