Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ψηφίζουν σήμερα πάγωμα συντάξεων έως το 2023 και νέα χαράτσια 2,1 δισ. ευρώ

Η κυβέρνηση κατέθεσε - εκπρόθεσμα - 5 τροπολογίες εμβόλιμες στο άσχετο νομοσχέδιο «Κύρωση της τροποποιημένης συμφωνίας για την Ιδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο»

Στις 10 το πρωί σήμερα, Παρασκευή, η Ολομέλεια της Βουλής καλείται να ψηφίσει τα νέα προαπαιτούμενα, ανάμεσά τους το πάγωμα των συντάξεων μέχρι το 2023. Η κυβερνητική πλειοψηφία, παρά τις γκρίνες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να δώσει θετική ψήφο.

Η επέκταση ως το 2023 για το «πάγωμα» των συντάξεων, μάλιστα, έχει προσδοκώμενο όφελος όχι 90 εκατ. ευρώ όπως διέρρεαν την Τετάρτη κυβερνητικές πηγές, αλλά 250 εκατ. ευρώ!

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης η κυβέρνηση κατέθεσε τελικά το απόγευμα της Πέμπτης τις τροπολογίες για τα προαπαιτούμενα τα οποία θα ψηφιστούν αύριο, Παρασκευή.

Η κυβέρνηση κατέθεσε - εκπρόθεσμα - 5 τροπολογίες εμβόλιμες στο άσχετο νομοσχέδιο «Κύρωση της τροποποιημένης συμφωνίας για την Ιδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο».

Η μια αφορά την παράταση του παγώματος στις αυξήσεις συντάξεων μέχρι και την 1/1/2023. Η προηγούμενη διάταξη προέβλεπε πάγωμα μέχρι 1/1/2022. Ενδιαφέρον έχει ότι η κυβέρνηση συνοδεύει την τροπολογία με πολυσέλιδη αιτιολογική έκθεση με την οποία επιχειρεί να δικαιολογήσει την παράταση κατά ένα χρόνο.

Η δεύτερη τροπολογία αφορά στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, η τρίτη το αφορολόγητο, η τέταρτη τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και η πέμπτη τη χρηματοδότηση των κομμάτων και των υποψηφίων.

Οι δύο από αυτές τις τροπολογίες κρύβουν έξτρα «χαράτσι» 2,17 δισ. ευρώ καθώς ενισχύεται το ενδεχόμενο επιβολής από το 2019 αντί του 2020 η μείωση του αφορολογήτου (που σημαίνει επιπλέον έσοδα 1,92 δισ. ευρώ σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) και «παγώνουν» οι αυξήσεις των συντάξεων που θα έρχονταν από το 2022 (με κόστος 250 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ).

7 σχόλια:

  1. ΤΖΑΚΡΗ ΤΡΕΧΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΣΕΡΙ. ΡΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποκλειετε εγω πιστευω θα το σκισουν το μνημονιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΑΣ ΒΓΕΙ Ο ΣΙΦΑΚΑΣ Η ΕΣΤΩ Ο ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΧΑ..ΧΑ..ΧΑ.. ΑΠ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ.

      Διαγραφή
  3. Ο Σιφάκης θα τα ψηφίσει ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που πάμε ρε παιδιά που πάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News