Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Φορολογικές δηλώσεις 2017: Ένας μισθός στο κράτος - Δείτε ποιοι και πόσα χρήματα θα πληρώσουν

Οι μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι έχουν μεσαία εισοδήματα μέχρι 28.000 ευρώ τον χρόνο

Ο λογαριασμός της εφορίας έρχεται και θα είναι βαρύς. Τα στοιχεία από τις δηλώσεις που έχουν κατατεθεί δείχνουν το... μέλλον για όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Ο μέσος όρος κατ' άτομο για τον φόρο που θα κληθεί να πληρώσει για το 2017 έχει εκτιναχθεί στα 1.250 ευρώ, ενώ για 1.500 νοικοκυριά που είναι και οι άνθρωποι που πληρώνουν το 38% των φόρων ο μέσος όρος του φόρου έτσι όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις του 2017 είναι στα 990 ευρώ!

Με λίγα λόγια τα ελληνικά νοικοκυριά, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να καταθέσουν στο κράτος έναν και δύο μισθούς ή συντάξεις για τους άμεσους φόρους τη στιγμή που καθημερινά το εισόδημά τους μειώνεται δραματικά λόγω της αύξησης των έμμεσων φόρων.

Το κλειδί για την αύξηση του φόρου ήταν η μείωση του αφορολόγητου το οποίο τσάκισε το εισόδημα.

Αυτοί που είναι οι μεγάλοι χαμένοι είναι:

Μισθωτοί χωρίς παιδιά και εισόδημα από 8.636 ως 28.000 τον χρόνο Μισθωτοί χωρίς παιδιά με εισόδημα από 42.000 ευρώ τον χρόνο και πάνω

Μισθωτοί με ένα παιδί και εισόδημα από 8.864 μέχρι 27.000 ευρώ το χρόνο Μισθωτοί με ένα παιδί και εισόδημα από 43.000 ευρώ τον χρόνο και πάνω

Μισθωτοί με δύο παιδιά και εισόδημα από 9.090 ως 27.000 ευρώ τον χρόνο Μισθωτοί με δύο παιδιά και εισόδημα από 44.000 ευρώ και πάνω

Μισθωτοί με περισσότερα από τρία παιδιά και εισόδημα από 17.000 ως 25.000 ευρώ Φορολογούμενοι με εισόδημα από ακίνητα ή επιχειρηματική δραστηριότητα

Φορολογούμενοι που είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι και εισόδημα από αγροτική καλλιέργεια χωρίς να είναι κατ' επάγγελμα αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News