Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Πέθανε ο κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες Σταύρος Ζουγανέλης, πολύτεκνος με 19 παιδιά

Κατείχε από το 1984 θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο πλέον πολύτεκνος στον κόσμο
Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ο υπερπολύτεκνος Σταύρος Ζουγανέλης. Για τον «πιο εμβληματικό πολύτεκνο παγκοσμίως με 19 παιδιά, που είχε τιμηθεί το 2008 από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια» κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά και συλλυπήθηκε έναν από τους γιούς του θανόντος.

Ο Σταύρος Ζουγανέλης κατείχε από το 1984 θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο πλέον πολύτεκνος, καθώς είχε αποκτήσει 19 παιδιά με την ίδια γυναίκα. Η αγαπημένη του Βασιλική πέθανε τον Ιούλιο του 2014.

Απέκτησε τα 10 κορίτσια και τα 9 αγόρια του – τα 16 βρίσκονται στη ζωή - από το 1958 έως το 1982. Είδε 50 εγγόνια και 19 δισέγγονα.

Ο Σταύρος Ζουγανέλης, με καταγωγή από τη Μύκονο, ξεκίνησε φορτηγατζής και μαζί με δύο από τα παιδιά του άνοιξε, τη δεκαετία του '90, εταιρία εμπορίας φορτηγών. Ήταν ενεργός πολίτης και κατείχε τιμητική θέση στον Ελληνικό Σύλλογο Πολυτέκνων.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News